Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Šokujúce novinky v prípade Muradova: koniec víz za styky s albánskou mafiou?! Športovec reaguje!
Zdielať na

Šokujúce novinky v prípade Muradova: koniec víz za styky s albánskou mafiou?! Športovec reaguje!

Archívna reportáž

Po afére s vyhostením zápasníka MMA Makhmuda Muradova z Českej republiky sa začalo špekulovať, že je za tým oveľa temnejší problém, pre ktorý mal skončiť aj jeho vzťah s Monikou Bagárovou. On sa však tvári ako neviniatko a vraj vôbec nechápe aký je dôvod vyhostenia. Nie je mu známe, žeby niekedy spáchal niečo nezákonné, ani inak právne neprijateľné počas jeho pobytu v Česku. Bez vetra sa ale ani lístok nepohne, ako sa hovorí. Monika už pochopila, že Mach prosto nie je rodinný typ, ale ktovie, či nakoniec o ich rozchode nerozhodlo niečo temnejšie z jeho života.

​Pomaly sa začínaju vynárať poriadne prekvapivé informácie z pozadia života slávneho uzbeckého zápasníka. Ten kedysi robil aj vyhadzovača, pokým nezačal s kariérou zápasníka. Tvrdosti sa naučil už počas školských čias v Uzbekistane a neskôr na Sibíri, kam odišiel ako veľmi mladý za prácou do veľmi drsných podmienok. Za to, že odtiaľ odišiel do Česka, vďačí jeho kamarátovi, ktorý tam mal kontakty. Začiatky ale iste neboli celkom ľahké a na ceste za úspechom sa stretol s kdekým.

"Nikdy som sa nikomu nevyhrážal. Bol som vyhadzovač, to je všetko. Ak niečo také robí kamarát, tak neviem," ohradzuje sa proti špekulatívnym osočovaniam. Muradov stále tvrdí, že netuší, prečo prišiel o vízum. "Každé rozhodnutie v pobytovom konaní musí spĺňať zákonom stanovené náležitosti a formu, teda musí obsahovať odôvodnenie," uviedla Hana Malá z tlačového odboru ministerstva vnútra, no aké zdôvodnenie Machovi napísali, nie je celkom jasné. 

Ešte pred mesiacom poskytol v Česku rozhovor o svojich plánoch:

Redacia Extra.cz získala informácie, že mal kontakty s Albáncami, ktorí údajne pašujú a predávajú drogy. "Áno, priatelím sa s Albáncami. Ale že by niečo také urobili, to netuším. Ja v ničom takom nejdem. Nemyslím si, že to robia, ale ak áno, sú za to zodpovední sami, ja nie. Som zodpovedný len za svoje činy. Priatelím sa s Rusmi, Pakistancami, Afgáncami a podobne. Môžem sa priateliť len s tým, koho niekto schváli? Nesúdim ľudí podľa ich národnosti," tvrdí Muradov. "Nemyslím si tiež, že by zrušenie víz súviselo s tým, že poznám uzbeckého prezidenta. Ale je jedno, čo kto hovorí. Nič som neurobil, takže aj tak dostanem doklady do Európskej únie úniu a prídem. A budem to riešiť cez súd, pretože nie je normálne, aby mi len tak zobrali vízum," odhodlane hovorí Makhmud, ktorého spájajú aj s pašovaním cigariet.

Mach nadovšetko miluje šport a vedie k nemu aj mladých v rodnom Uzbekistane:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Makhmud Muradov (@makhmud_muradov)

Je tu však predsa len jeden väčší problém, súvisiaci s výsluchom kontroverzného českého podnikateľa Vlastislava Řimskeho, ktorý je v súčasnosti vo väzbe. V rámci jeho prípadu, ktorý je zverejnený na webovej stránke Aktu.cz, sa možno dočítať aj niečo o jeho údajnom odposluchu, v ktorom spomenul aj Muradova a jeho spojenie s albánskou mafiou. "Je to nejaká, povedzme, telocvičňa, ktorú vedie pán Muradov, ktorý žije s Bagárovou, a pod ním je veľa zahraničných športovcov. Niektorí z nich, keď sa objaví nejaký problém, riešia ho tak, že zavolajú do krajín bývalej Juhoslávie, ľudia prídu, urobia prácu a zase odídu," odznelo v nahrávke. "Nikdy som nebol súčásťou podobných skupin alebo niečoho takého. Je to naprostá – ospravedlňujem sa za sprosté slovo – pi*ovina," tvrdil Muradov pre iSport.cz s tým, že Římskeho vôbec nepozná. Nech už je pravda kdekoľvek, je jasné, že sa prípad poriadne zamotáva.

Súvisiace články

Najčítanejšie