Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Po úmrtí synčeka si Ronalda dojímavo uctili futbalisti aj fanúšikovia, jeho sestra im odkázala, že na TOTO nezabudnú!
Zdielať na

Po úmrtí synčeka si Ronalda dojímavo uctili futbalisti aj fanúšikovia, jeho sestra im odkázala, že na TOTO nezabudnú!

Archívna reportáž

Rodina Cristiana Ronalda prežíva v súčasnosti po strate ich novorodeného synčeka ťažké chvíle. Spolu s nimi súcitia aj mnohí futbalistovi kolegovia a priaznivci. Veľmi pekne sa k nemu zachovali fanúšikovia Liverpoolu, ktorí mu vyjadrili podporu, aj keď je útočníkom ich rivala, klubu Manchester United, s ktorým práve prebiehal zápas. Priaznivci z Anfieldu zaspievali pieseň "You'll Never Walk Alone" v siedmej minúte utorňajšieho ligového stretnutia a pripojili sa tak k fanúšikom svojich neľútostných rivalov v minútovom potlesku.

​Cristianova sestra Elma, ktorá žije na Madeire, zverejnila emotívne zábery tohto gesta a na sociálnej sieti napísala: "Ďakujem za toto, Liverpool. Nikdy nezabudneme na to, čo ste dnes urobili." Svoju správu zakončila emotikonom srdca. Ďalšia jeho sestra Katia zverejnila svoj príspevok zo svojho domova v Brazílii. "Cesta za hranice futbalu," napísala na pozadie vlastného videa s refrénom piesne "You'll Never Walk Alone". Sestry a ich mama Dolores Aveiro sa v týchto ťažkých chvíľach utiekajú k Bohu, aby im pomohol prekonať tragickú stratu. Dolores citovala na svojom Instagrame v portugalčine známy verš z Biblie, ktorý pomohol mnohým ľuďom prekonať ťažké chvíle: "Dôveruj Pánovi celým svojím srdcom a neopieraj sa o svoj vlastný rozum. Na všetkých svojich cestách ho uznávaj a on bude riadiť tvoje cesty."

Aj Ronaldo sa poďakoval fanúšikom oboch tímov: "Jeden svet... jeden šport... jedna svetová rodina... Vďaka, Anfield. Ja a moja rodina nikdy nezabudneme na tento moment úcty a súcitu".

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Po strate jedného z dvojičiek Cristiano a Georgina srdcervúco vyhlásil: "S hlbokým zármutkom musíme oznámiť, že náš chlapček zomrel. Je to tá najväčšia bolesť, akú môže pocítiť každý rodič. Iba narodenie nášho dievčatka nám dáva silu prežiť túto chvíľu s určitou nádejou a šťastím. Chceli by sme sa poďakovať lekárom a sestričkám za všetku ich odbornú starostlivosť a podporu. Všetci sme z tejto straty zdrvení a prosíme o súkromie v tomto veľmi ťažkom období. Náš chlapček, si náš anjel. Vždy ťa budeme milovať."

Ronaldovi, ktorý v Manchestri už tradične oblieka dres s číslovkou 7 zaspievali fanúšikovia Liverpoolu ich slávnu hymnu "You're Never Walk Alone", symbolicky v 7. minúte zápasu, čím prejavili súcit z jeho obrovskou stratou:

Útočník Manchesteru Utd kvôli tejto tragédii nenastúpil na utorkový zápas. Jeden fanúšik Liverpoolu na Facebooku navrhol, aby zorganizovali minútu potlesku pre Ronalda a jeho rodinu. Požiadal, aby potlesk zaznel počas siedmej minúty - s odkazom na Ronaldov dres s číslom 7. Príspevok znel takto: "V mene Ronalda: Ak máte to šťastie, že sa zúčastníte zápasu, prejavte prosím úctu Ronaldovi a jeho rodine tým, že sa zúčastníte potlesku, ktorý sa bude konať v siedmej minúte. Rivalita by mala ísť v takýchto srdcervúcich situáciách bokom. Nikdy nebudeš kráčať sám, CR7 Jr." Manažér Liverpoolu Jurgen Klopp, ktorého tím vyhral 4:0, označil následný potlesk za "moment zápasu". Na tlačovej konferencii povedal: "Momentom zápasu bola siedma minúta, keď celý štadión jasne ukázal, koľko vecí je v živote oveľa dôležitejších ako futbal. Cítime s Cristianom a jeho rodinou." Oba tímy mali ako prejav súcitu s hviezdou na dresoch čierne stužky. V stredu sa už Ronaldo pripojil na tréningu k svojmu tímu.

Elma poďakovala fanúšikom Liverpoolu za dojemné gesto:

Instagram/Elma Aveiro

Elma so svojím slávnym bratom Cristianom:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Elma Aveiro (@elma_oficial)

 

Súvisiace články

Najčítanejšie