Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Obrovský smútok slávnej herečky! Jej syn podľahol ťažkej chorobe
Zdielať na

Obrovský smútok slávnej herečky! Jej syn podľahol ťažkej chorobe

Len ťažko sa dá opísať smútok aký prežíva herečka Helen Mirren (76) zo straty jej milovaného syna Ria Hackforda (†51), hoci bol nevlastný. Ten pred pár dňami podľahol vážnej chorobe. Aj keď sama vraj nikdy netúžila po vlastnom dieťati, syn jej manžela Taylora Hackforda (77) jej veľmi prirástol k srdcu. Hoci na verejnosti nikdy príliš neprejavovala veľké emócie, teraz otvorene prehovorila o svojej veľkej bolesti, ktorá ju a najbližších veľmi zdrvila. Informáciu o Hackfordovom skone ako prvý potvrdil jeho brat Alex. Vo svojom vyjadrení uviedol, že príčinou smrti bola "krátka, ale vážna choroba" bez uvedenia diagnózy. Tú zverejnili neskôr.

​Režisér a producent Taylor Hackford sa so svojou prvou manželkou Georgiou Lowres rozviedol v roku 1972, keď mal Rio len dva roky. O nejaký čas stretol slávnu herečkou Helen Mirren a v roku 1997 sa s ňou oženil. Stala sa tak zároveň aj nevlastnou matkou jeho dvoch synov. Prežila s nimi krásne chvíle a neriešila, že nie sú z jej vlastnej krvi. Na Ria bola veľmi pyšná, bol všestranným mužom a v spoločnosti veľmi obľúbený. Okrem toho, že prevádzkoval niekoľko barov v Los Angeles a New Orleans, uplatnil sa aj ako herec. Objavil sa vo filmoch ako Pretty Woman, Dowsers, Life with Helen, Déjà Vu, Santa má brata, Jonah Hex a v televíznom seriáli Temný prípad. Naposledy si zahral v životopisnom seriáli Pam & Tommy o vzťahu Pamely Anderson (54) a Tommyho Lee (59).

Pripomeňte si Helen v desiatich skvelých úlohách:

Blízki zosnulého Ria uviedli, že podľahol po pomerne krátkej dobe od diagnostikovania uveálneho melanómu. Jedná sa o veľmi vzácny vnútroočný nádor. Jeho nejbližší sa preto rozhodli vo svojom prehlásení požiadať svojich aj Riových priaznivcov, aby nezanedbávali pravidelné kontroly očí a urobili tak aspoň raz do roka. Pri včasnom zistení tejto diagnózy sa tým veľmi zvýšia šance na prekonanie choroby a vyliečenie. To sa, žiaľ, v prípade Ria neudialo. Nevedno, či pociťoval nejaké príznaky po vzniku choroby, možno iba neveľmi výrazné, a preto zašiel k lekárom neskoro. 

Helen si nevlastného syna Ria, ktorý náhle zomrel na vážne ochorenie, pripomenula aj na sociálnej siet Instagram:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Helen Mirren (@helenmirren)

"Životná cesta nášho syna Ria nás oboch inšpirovala. Jeho smrť nám zlomila srdce. Obom nám ukazoval, ako žiť pre druhých. Počas svojho života poznal mnoho ľudí, ktorí ho teraz oplakávajú a trúchlia, ale zároveň môžu oslavovať skutočnosť, že sa s ním kedy stretli," vyznala sa z bolesti a zároveň obdivu k nemu Helen Mirren spolu s otcom Ria a svojim manželom Taylorom Hackfordom v spoločnom vyhlásení, ktoré citoval portál People

Rio sa na Instagrame ešte v marci pochválil fotkou z nakrúcania filmu Pam and Tommy:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Rio Hackford (@riohackford)

Súvisiace články

Najčítanejšie