Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Fanúšikovia sa dočkali! Zábery Michaela Schumachera a jeho príbeh 7 rokov po nehode!
Zdielať na

Fanúšikovia sa dočkali! Zábery Michaela Schumachera a jeho príbeh 7 rokov po nehode!

Archívna reportáž

Je to už vyše sedem rokov, čo sa život legendy Formuly 1 definitívne a absolútne zmenil. Koncom decembra roku 2013 utrpel Michael Schumacher na lyžovačke vo francúzskych Alpách ťažký úraz, nasledoval boj o život. Ten síce vyhral, no jeho život už ani zďaleka nie je taký, ako býval. No na otázky ohľadom jeho zdravotného stavu je stále uvalené embargo zo strany rodiny.

Len veľmi vzácne na verejnosť  preniknú kusé informácie od priateľov Michaela Schumacera, ktorým je dovolené ho navštíviť, ale ani z tých sa nedá presne určiť, v akom stave sa tento donedávna najúspešnejší jazdec F1 na svete nachádza. Niektoré správy sú neveľmi radostné, iné zase dávajú nádej, že to až také zlé nie je.

Michael Schumacher sa preslávil ako jazdec stajne Ferrari a dokázal vo svojej úspešnej kariére vyhrať 91 závodov a získať sedem titulov majstra sveta. Tento rekordný počet titulov dlho nedokázal vyrovnať nikto, až do novembra 2020, keď sa to podarilo fenomenálnemu Lewisovi Hamiltonovi. On sám priznáva, že od detstva bol Schumacher jeho veľký vzor, ako azda pre väčšinu mladých jazdcov F1.

Schumacher ostane navždy nesmrteľný:

​Samotný Michael údajne F1 stále sleduje, od tejto sezóny má na to obzlvášť dobrý dôvod - medzi pilotov F1 sa dostal už aj jeho syn, Mick Schumacher. Zatiaľ je síce len v "zábehu" v tíme, ktorý nesiaha na vyššie priečky, a aj samotný Mick sa ešte má čo učiť, ale každý nejako začínal, rovnako aj jeho otec. Možno príde keď, keď sa aj mladý Schumacher oblečie do legendárnej červenej kombinézy a ako jeho otec bude hviezdou stajne Ferrari.

​No skôr, ako sa to stane, by malo prísť k skutočne celým svetom očakávanej udalosti - po dlhých siedmych rokoch by sa mal ukázať Michael na plátnach kín, či neskôr na obrazovkách, píše portál Daily Star. Už koncom roku 2019 sa mal dostať na plátna film o legendárnom Michaelovi, no práce sa natiahli a potom už prišla pandémia. Premiéra je ale vraj už skutočne na spadnutie. "Sme nadšení, že sme dostali dôveru pracovať na filme o Michaelovi s jeho rodinou a manažmentom. Bez ich podbpory by tento film nebol možný," vyjadril sa Benjamin Seikel, spoluproducent filmu. Rodina pretekára otvorila dvere aj do svojho súkromia a tak by mal celý svet vidieť aj zábery samotného Michaela. Film je hotový, je to už len otázka krátkeho času, keď sa fanúšikovia konečne dočkajú.

Súvisiace články

Najčítanejšie