Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Schumacher oslávil narodeniny, neurochirurg zhodnotil jeho stav a vyhliadky!
Zdielať na

Schumacher oslávil narodeniny, neurochirurg zhodnotil jeho stav a vyhliadky!

Archívna reportáž

Legendárny jazdec Formuly 1, Michael Schumacher, práve oslávil 52 rokov. Od konca decembra roku 2013, keď utrpel na lyžovačke vo francúzskych Alpách ťažký úraz, sa neukázal na verejnosti. Na otázky ohľadom jeho zdravotného stavu je stále uvalené embargo zo strany rodiny. Občas na verejnosť síce preniknú kusé informácie od jeho priateľov, ktorým je dovolené ho navštíviť, ale ani z tých sa nedá presne určiť, v akom stave sa tento donedávna najúspešnejší jazdec F1 na svete nachádza.

Michael Schumacher známy najmä ako jazdec stajne Ferrari, dokázal vo svojej úspešnej kariére vyhrať 91 závodov a získať sedem titulov majstra sveta. Tento rekordný počet titulov dlho nedokázal vyrovnať nikto, až do novembra 2020. Vtedy sa to podarilo fenomenálnemu Lewisovi Hamiltonovi. On sám priznáva, že od detstva bol Schumacher jeho veľký vzor, hrával za neho preteky na počítači. 

Hamilton zverejnil v Instastories fotku so Schumacherom s blahoželaním: "Všetko najlepšie k narodeninám Michael, myslím na teba".

Schumacher bude navždy legendou F1:

​Michael Schumacher má, našťastie, pokračovateľa aj vo svojom synovi Nickovi. Ten si zabezpečil víťazstvom na majstrovstvách sveta vo Formuly 2 za rok 2020 prestup do vytúženej F1, čo bol vždy jeho jasný cieľ. Bol to on, kto po poslednom víťazstve Hamiltona na Nürburgringu mu odovzdal osobne do rúk červenú prilbu svojho otca. "Neviem, čo povedať. Je to obrovská česť," s dojatím povedal Lewis, keď ju držal vo svojich rukách. Možno ale bude onedlho víťazom nielen na tomto závodnom okruhu práve mladý ambiciózny Nick. "Boli by sme radi, keby sme mali nového Schumachera na najvyššej úrovni automobilových závodov," prehlásil Jean Todt, súčasný prezident Medzinárodnej automobilovej federácie.

​Todt má k Schumacherovi veľmi blízko, bol jeho šéfom v stajni Ferrari a legendárneho pilota F1 pravidelne ako priateľ navštevuje aj dvakrát za mesiac. Na otázku o jeho zdravotnom stave stroho odpovedal pre RTL: "Moja odpoveď je stále rovnaká – bojuje. Môžeme si len priať, pre neho a jeho rodinu, aby sa to zlepšilo". K Schumiho stavu sa vyjadril aj neurochirurg Erich Riederer, ktorý tvrdí, že Michael je vo vegetatívnom stave. "Je pri vedomí. Dýcha, srdce mu boje, zrejme sa môže posadiť a s pomocou spraví aj detské krôčiky. Ale to je pre neho maximum, ako pred nehodou už, myslím, nebude," vyriekol odborník neradostný ortieľ. Náklady na liečenie a zabezpečenie starostlivosti o nemohúceho Schumachera sú veľmi vysoké. Len za týždeň to vraj vyjde až na niekoľko stotisíc eur, no pre rodinu ostáva Michaelove zotavenie prioritou. Snáď už čoskoro začnú prúdiť veľké peniaze od F1 za úspechy mladého Nicka.

Súvisiace články

Najčítanejšie