Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Experti odčítali z pier! TOTO si povedali Harry a William po pohrebe princa Philipa!
Zdielať na

Experti odčítali z pier! TOTO si povedali Harry a William po pohrebe princa Philipa!

Archívna reportáž

Zrejme nikto si nepredstavoval, a ani nechcel, aby prvé skutočné stretnutie bratov, princov Williama a Harryho, prebehlo za takých smutných okolností. Rozhádaní bratia sa postavili bok po boku až po pohrebe ich starého otca, princa Philipa, v sobotu 17. apríla.

Princ Harry ani na chvíľku nezaváhal, či prísť do rodnej Veľkej Británie, keď jeho starý otec 9. apríla vydýchol naposledy. Napriek tomu, že si bol iste vedomý toho, do akej napätej situácie sa dostane, keď to medzi ním a jeho kráľovskou rodinou vrie. Napätie bolo nepochybne už od rozhodnutia opustiť s Meghan povinnosti, ktoré im z ich postavenia v monarchii vyplývali, a odísť za oceán za slobodným životom. No posledným klincom bola rozhodne talkshow Oprah Winfrey a obvinenia, ktoré tam voči rodine Harry s Meghan vyriekli.

Aj preto bola počas sobotňajšej poslednej rozlúčky s vojvodom z Edinburghu ostro sledovaná akákoľvek interakcia medzi bratmi. Kráľovná už vopred Harryho ochránila od nepríjemného pocitu, keď prikázala mužom civilný odev, nakoľko Harry už o svoju uniformu a vojenského hodnosti prišiel. 

Pohreb princa Philipa bol dôstojný a dojímavý:

​Rovnako malo zabrániť napätiu aj oddelenie Harryho a Williama pri kráčaní za rakvou ich starého otca. Kráľovná medzi nich postavila ich bratranca Petra. Všetko išlo podľa plánu, no princovia sa predsa len napokon dostali do tesnej blízkosti. Princ William s Kate akoby pri odchode z kaplnky Sv. Juraja trochu spomalili, aby ich Harry mohol dobehnúť. A potom vojvodkyňa rozbehla komunikáciu, pričom následne ustúpila a nechala bratov spolu. 

​Všetci sú zvedaví, o čom sa asi tak mohli bratia v tak smútočnej chvíli rozprávať. Pozrel sa na to pre portál Mirror aj expert na odčítanier z pier a výsledok neprekvapil. William vraj povedal: "Bolo to úžasné, všakže?" Harry na to odpovedal: "Bolo to také, aké to chcel". Žiadne senzačné odhalenie sa teda nekonalo, bratia viedli len zdvorilostnú komunikáciu, no všetci sa zhodujú, že je to lepšie, ako nič. Snáď sa stretnú aj v súkromí a veci si vyjasnia. Princ Charles si už s mladším synom údajne dohodol spoločnú prechádzku. 

Súvisiace články

Najčítanejšie