Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Z kritiky sa stal lynč! Cibulková sa stala fackovacím panákom za všetkých, TÝMITO slovami vracia úder!
Zdielať na

Z kritiky sa stal lynč! Cibulková sa stala fackovacím panákom za všetkých, TÝMITO slovami vracia úder!

Archívna reportáž

Nájsť si vinníka je jedna z najobvyklejších ciest, ako sa človek zbavuje frustrácie. A tá by sa dala na Slovensku za ostatný rok krájať. Ľudia zavretí doma, mnohí bez práce, bez príjmu, zažívajúc neraz aj ponorkovú krízu vo vzťahu a budúcnosť zatiaľ veľmi ružová nie je. A potom je tu časť populácie, ktorá akoby v niektorých momentoch žila v úplne inej realite a veselo si užívajú všetko, čo nie je vyslovene zakázané.

Zrejme nie je v ostatných mesiacoch kritizovanejšej osobnosti na Slovensku, ako je naša historicky najúspešnejšia tenistka, 31-ročná Dominika Cibulková. Faktom je, že sa v januári dopustila obrovského prešľapu, keď sa nechala aj s manželom neoprávnene zaočkovať proti koronavírusu. Ospravedlnila sa, vysvetlila svoj pohľad na vzniknutú situáciu a aspoň symbolicky bola aj pomôcť pri testovaní detí. 

Ešte predtým stihla dovolenku v Dubaji, čo síce tiež dvihlo miernu vlnu nevôle, no napokon to vyšumelo. Horšie to dopadlo s dovolenkou na Maldivách, ktorú absolvovala na prelome februára a marca, teda v čase, keď bola stále mimoriadne zlá situácia nielen s vysokými číslami nakazených, ale aj hospitalizovaných a, žiaľ, aj obetí covidu. Dominika navyše o stošesť pridávala idylické fotky, čo mnohí brali ako provokáciu.

Prešľap s očkovaním si Dominika žehlila krátkou výpomocou pri testovaní, ale aj propagáciou očkovania proti covidu:

​Naplno to aktuálne dostala v diskusnej relácii RTVS Silná zostava, kde to miestami vyzeralo, že prišla dobrovoľne na "verejnú popravu". Najmä stand up komička Simona Salátová sa priam odtrhla z reťaze a nedbala používať až absurdné prirovnania. "Keď tu bude hladomor, tak dúfam, že nám budeš fotiť večere," ťala Salátová do živého. "Dnes vysielaš signály, ako niekto vyvolený môže ísť na dovolenku, keď v nemocniciach zomierajú ľudia," snažila sa vzbudiť v Cibulkovej výčitky svedomia. Faktom ale ostáva, že Dominika nespravila nič nelegálne a rovnako, ako ona, mohol až doteraz vycestovať ktokoľvek. A nemuseli to byť len drahé Maldivy, ktoré sú tak veľmi tŕňom v oku, žiada sa opýtať, o čo menším prešľapom je napríklad Egypt, ktorý si môže dovoliť značne viac Slovákov - a aj pravidelne plnia celú zimu lietadla na maximálnu obsadenosť. To ale platí aj o letoch na Zanzibar, do Dubaja, či na Maldivy. 

Týmto vyjadrením zrejme Dominika tému už uzavrela:

Instagram/DC

​V neposlednom rade, aj spomedzi známych osobností, ktoré by azda mali ísť v tomto príkladom, sa nájde mnoho takých, ktorí si v ostatných mesiacoch užívali exotiku a nikto z nich si nevyslúžil takú obrovskú kritiku, ako Cibulková - aktuálne je napríklad na ešte rizikovejšom Zanzibare Majk Spirit s rodinou, či raper Separ, predtým Zuza Plačková alebo Dara Rolins, a všetci sa chválili aj fotkami. Otázne je, či je to Dominikina naivita, alebo jednoducho len otvorenosť, že dobrovoľne išla položiť hlavu na klát do diskusie. Ona sama tvrdí, že to je to druhé. "Vedela som, že to nebudem tajiť. Som osoba, ktorá odmalička na seba makala, nie som politik. Tým, že by som bola doma, by som nikomu nepomohla," vyjadrila sa ešte v relácii verejnoprávnej televízie a poukázala na to, že aj viacero politikov vycestovalo na dovolenku, aj v tomto období.

"Necíťte nenávisť k tomu, čo nedokážete napodobniť," aj do tohto komentáru dala Cibulková zjavne odkaz:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Dominika Cibulkova (@domicibulkova)

Neskôr pridala do instastories mnoho podporných správ, ktoré dostala, opakovane si v nich zlízla kritiku práve Salátová. A evidentne ani Cibulková jej už nevie prísť na meno. Poprela aj to, žeby "odišla v slzách", ako kdesi zaznelo. "Odišla som so vztýčenou hlavou a absolútne si stojím za vecami, ktoré som povedala - len je pravda, že mi občas došli slová k nemiestnym poloargumentom pani v zelenom a občas som sa cítila nie ako v intelektuálnej diskusnej relácii, ale ako v krčme tretej cenovej skupiny," napísala Dominika jasný odkaz. Podľa komentárov na sociálnych sieťach sa ale zdá, že hnev verejnosti neutícha, otázne je, čo to spraví s Cibulkovej postojom k zverejňovaniu svojich "radostí", ktoré mnohí berú ako provokáciu. Ako ale už viackrát aj v starších škandálikoch ukázala, nezmení sa. Je na ľuďoch, či to budú brať ako "morálne zlyhanie", alebo "len" márnivosť a obyčajnú ľudskú potrebu pochváliť sa, ako to robí na sociálnych sieťach azda väčšina užívateľov.

Zdielať na

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie