Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ďalší Harryho obrovský prešľap! Po telefonáte s otcom a bratom porušil dôvernosť rozhovoru!
Zdielať na

Ďalší Harryho obrovský prešľap! Po telefonáte s otcom a bratom porušil dôvernosť rozhovoru!

Archívna reportáž

Medzi bratmi princom Williamom a princom Harrym nie sú vzťahy už nejakú dobu ideálne. Ešte viac to zhoršilo vystúpenie Meghan a Harryho v talkshow Oprah Winfrey. Starší brat zavolal, tak ako sľúbil médiám, svojmu mladšiemu bratovi minulý víkend do Montecita v Kalifornii, kde teraz žije s manželkou Meghan a synčekom. Dôvernosť rozhovoru považoval pritom za samozrejmosť, no zjavne to tak celkom nie je.

Princ William iste nepochyboval o tom, že rozhovor s bratom kvôli škandálnej talkshow na CBS, bude mať čisto súkromný charakter, ale nestalo sa tak. V rannej show CBS sa moderátorka Gayle King zmienila o charaktere rozhovoru, ktorý jej vojvodovia zo Sussexu naznačili po jej otázke, keď sa s nimi telefonicky skontaktovala.

Moderátorka sa v show v krátkosti vyjadrila o tom, ako prebehol hovor so vzdorovitým párom vojvodov. "Zavolala som im, aby som zistila, ako sa cítia, a áno, Harry hovoril so svojim bratom a tiež s otcom. A ako reakciu som od nich dostala, že konverzácia nebola plodná. Ale sú radi, že nejaký rozhovor vôbec prebehol," citoval jej slová portál The Sun. Ktovie, či si Harry neuvedomil, čo spôsobí ich netaktné vyjadrenie na britskom kráľovskom dvore. Podľa kráľovskej biografky Penny Junor to palác považuje "za šokujúce porušenie dôvery," zo strany Sussexovcov, hoci nič konkrétne nevyzradili. Najmä Harryho brat je mimoriadne rozhorčený. "William sa obáva, že čokoľvek mu povie, jeho brat rozmaže v americkej televízii," informoval nemenovaný zdroj.

Rozhovorom s Oprah spôsobili Meghan a Harry podobný škandál, ako pred rokom, keď sa rozhodli odísť od kráľovskej rodiny:

​Nedôvera vraj panuje aj na druhej strane, u vojvodov zo Sussexu. "Takýto stav sťažuje akýkoľvek posun vpred," doplnil zdroj na vysvetlenie. "William Kate veľmi chráni a dokáže sa poriadne naštvať. Vykreslenie Kate v negatívnom svetle vníma oveľa horšie, ako keby Meghan napadla jeho," prezradila biografka Penny Junor v súvislosti s osočením od Harryho manželky, že ju Kate dohnala pred sobášom k plaču kvôli oblečeniu malých družičiek, z nich jedna bola jej dcérka Charlotte. Svojho času sa ale písalo v médiách, že to naopak Meghan rozplakala Kate. Vojvodkyňa zo Sussexu v talkshow s Oprah povedala, že sa jej Kate po čase ospravedlnila zaslaním kytice. Nič z tvrdení vojvodov zo Sussexu ale nebude kráľovský palác viac komentovať, aby ich nepodporovali v "naťahovaní telenovely".

​Víkendový telefonát princa Williama a princa Charlesa s Harrym sa uskutočnil až po dvoch týždňoch od škandalóznej talkshow, kde sa Harry, okrem iného, posťažoval aj na to, že mu otec dlhodobo nedvíha telefón Zrejme sebe aj jemu chceli dopriať dostatok času na premyslenie a vysvetlenie situácie. Žiaľ, ich názory sa zrejme nezhodli a napätie pretrváva, možno sa aj stupňuje. "Zase si raz strelili do nôh," sarkasticky poznamenal iný kráľovský biograf, Tom Quinn. A to sa v britskej kráľovskej rodine, pochopiteľne, len tak ľahko neodpúšťa. Tento rodinný spor neprispieva k dôstojnej príprave oslavy, ktorá sa má uskutočniť v júni pri príležitosti jubilejných 95. narodenín kráľovnej Alžbety II. Dovtedy by skutočne mohli vzťahy, už len z úcty k nej, v rodine upraviť.

Súvisiace články

Najčítanejšie