Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Dominika Cibulková si sype popol na hlavu! Ide pomáhať do prvej línie!
Zdielať na

Dominika Cibulková si sype popol na hlavu! Ide pomáhať do prvej línie!

Archívna reportáž

Už dávno sa žiadnej slovenskej celebrite nepodaril taký prešľap, aký predviedla naša historicky najúspešnejšia tenistka, 31-ročná Dominika Cibulková. Aj s manželom sa dali zaočkovať proti koronavírusu, pričom na to absolútne neboli v tejto fáze oprávnení. Situácia zburcovala k reakcii nielen samotnú nemocnicu, ale aj ministerstvo zdravotníctva a premiéra.

Ťažko povedať, či sa Dominike Cibulkovej podarí tento prešľap vyžehliť. V situácii, keď je nedostatok vakcín pre celú populáciu a absolútnu prednosť dokonca aj pred seniormi dostali zdravotníci, sa nechala mladá a zdravá bývalý tenistka zaočkovať, dokonca aj s manželom. Informácia sa dostala na verejnosť a škandál je na svete.

Bezprostredne po zverejnení informácie reagovala nemocnica na Kramároch, ktorej riaditeľka sa vyjadrila, že daný pracovník, ktorý zapísal Cibulkovú na zoznam, už viac očkovať nebude. Dominika pre zmenu tvrdí, že vôbec netušila, že sa dopúšťa niečoho nekalého. Bolo jej vraj len ponúknuté voľné miesto v zozname, čo rada využila, pretože očkovať sa chcela.

Dominika ukončila kariéru už na jeseň 2019:

​Kritika neustáva a ľudia jej neveria. Začali sa dokonca šíriť aj informácie, že nemá na Slovensku zdravotné poistenie, čo tenistku naozaj nahnevalo. "Od roku 2009 do dnešného dňa som na zdravotných odvodoch na Slovensku zaplatila 55 966,58 EUR. Odhlásená zo zdravotnej poisťovne som bola dva roky, od 27.12. 2017 do 19. 2. 2020 z dôvodu dočasného domicilu v Dubaji. Od 19. 2. 2020 som opäť riadne prihlásená a odvody naďalej platím," napísala aj s presnými údajmi všetkým pochybujúcim.

Chcem sa touto cestou ešte raz ospravedlniť za to, že sme spolu s manželom boli neoprávnene zaočkovaní vakcínou proti...

Uverejnil používateľ Dominika Cibulkova Utorok 12. januára 2021

Okrem tohto vysvetlenia a opätovného ospravedlnenia ale pridala aj zásadnú správu. Zareagovala na výzvu Ministerstva zdravotníctva SR, ktoré jej navrhlo, aby využila, že je vakcinovaná, a postavila sa do prvej línie po boku zdravotníkov. "Došlo k situácii, ktorú už nevrátim, ale ako som sa vyjadrila hneď na začiatku, ponúkam svoju pomoc. Chcem využiť ponuku Ministerstva zdravotníctva, aby som ako dobrovoľníčka pomohla v prvej línii a v tejto veci som už MZ kontaktovala," tvrdí mama 7-mesačného Jakubka. Zároveň naďalej robí aj propagáciu vakcíne a povzbudzuje ľudí, aby sa toho nebáli. Podľa komentárov je ale jasné, že veľa pochopenia nenachádza. Viac už ale zrejme spraviť nemôže. 

Súvisiace články

Najčítanejšie