Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Princezná sklamala kráľovnú! Alžbetina vnučka pobúrila svojím správaním verejnosť aj rodinu!
Zdielať na

Princezná sklamala kráľovnú! Alžbetina vnučka pobúrila svojím správaním verejnosť aj rodinu!

Archívna reportáž

Aj členovia kráľovskej rodiny podľahli najnovšiemu trendu zdieľať svoje súkromie s verejnosťou na sociálnych sieťach. Avšak nie vždy sa to stretne s úspechom, ba dokonca si môže na seba človek ušiť poriadnu búdu. Presvedčila sa o tom nedávno aj vnučka kráľovnej Alžbety II., keď uprostred zúriacej pandémie a prísnych nariadení zverejnila fotku, ako si užíva niečo, o čom môže bežný občan iba snívať.

Princezná Beatrice (32) pridala na sociálnu sieť fotografiu z drahej reštaurácie Isabel neďaleko Buckinghamského paláca v luxusnej štvrti Mayfair. Na tom by nebolo nič zlé, ale nie v tomto období. Zrejme si dostatočne neuvedomila, že bežní obyvatelia Londýna sa v čase epidémie koronavírusu nemôžu len tak voľne pohybovať po meste, tobôž si užívať večeru vo vnútri reštaurácie.

​Na fotografii z polovice decembra minulého roku vidieť, že sa Beatrice, napriek vtedy platnému prísnemu zákazu zhromažďovať sa vo vnútorných priestoroch, dobre zabávala pri večeri spolu s manželom Edoardom Mapelli Mozzim (37) a ďalšími  hosťami. A našli sa aj očití svedkovia, ktorí neváhali a vyfotografovali ju ako sa objíma so známym dizajnérom Petrom Dundasom. Obaja mali síce pritom na tvárach povinné rúška, ale, pochopiteľne, nedodržali odporúčaný odstup. Táto fotografia sa taktiež dostala na verejnosť prostredníctvom sociálnej siete a ihneď spôsobila nemalé pohoršenie a následnú kritiku.

Pozrite si krásne šaty, ktoré mala princezná Beatrice na svojej svadbe:

Vyvolaný škandál sa zrejme dotkol aj samotnej kráľovnej, ktorá svojich poddaných nie raz vyzývala, aby v súvislosti s koronakrízou dodržiavali vládne nariadenia. Princezná z Yorku sa však bránila tým, že to bola len pracovná večera. Očití svedkovia jej argument ale ihneď popreli. Podľa toho, čo videli, to nevyzeralo tak, že sa skupinka zaoberá záležitosťami súvisiacimi s prácou. Všetci vraj viedli hlasné rozhovory plné smiechu a popri drahom jedle veselo popíjali aj alkohol. A ani dôverné objatia nenasvedčovali tomu, že išlo o nejaké formálne pracovné stretnutie medzi neznámymi osobami. 

​Hádam sa už princezná Beatrice dostatočne poučila a sama bude vzorom. Nakoniec, už v júli minulého roka dokázala aj svojou na kráľovské pomery skromnou svadbou vo Windsore len v kruhu najbližších, že rešpektuje situáciu. Kvôli ochrane zdravia zmenila aj svoj dlho plánovaný májový termín sobáša s obradom v londýnskej katedrále, keď sa mala po sobáši konať honosná recepcia s mnohými hosťami v záhradách Buckinghamského paláca. Hrozilo dokonca, že sa tento pre ňu dôležitý deň odloží až na ďalší rok. Škoda, že inak vzorné správanie zatienila jej ostatná divoká večera s priateľmi.

Súvisiace články

Najčítanejšie