Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Hrozivá správa z Česka! Ladislav Štaidl bojuje pre covid-19 o život!
Zdielať na

Hrozivá správa z Česka! Ladislav Štaidl bojuje pre covid-19 o život!

Nielen fanúšikovia, ale najmä rodina známeho českého skladateľa a podnikateľa Ladislava Štaidla zažívajú aktuálne desivé minúty plné strachu o život 75-ročného umelca. Do nemocnice ho už minulý štvrtok previezol jeho syn Artur (24), ktorého mal s Ivetou Bartošovou. Štaidla totálne ochromil covid-19.

Portál Blesk.cz priniesol informáciu, že v jednej z pražských nemocníc aktuálne bojuje o život hudobník multiinštrumentalista, skladateľ aj textár, ktorého orchester bol roky sprievodnou kapelou Karla Gotta. Ladislav Štaidl sa nakazil koronavírusom, ktorý u neho prepukol do vážnej formy choroby covid-19. Navyše, aj vzhľadom k jeho veku patrí do rizikovej skupiny.

Štaidl, ktorý istú dobu tvoril pár s Ivetou Bartošovou a splodili spolu jej jediné dieťa, dnes 24-ročného Artura, však má aj ďalší rizikový faktor. Pred rokmi prekonal rakovinu, konkrétne vo forme onkokapilárneho karcinómu. 

Pripomeňte si Ladislava Štaidla s jednou z jeho slávnych piesní:

Hoci lekári vo Všeobecnej fakultnej nemocnici robia, čo je v ich silách, už šesť dní sa stav skladateľa veľmi nezlepšuje. Nemenovaný zdroj však ubezpečuje, že sa Štaidlovi dostáva tej najlepšej starostlivosti, teraz je to však už len na jeho imunite a sile organizmu, ako sa s chorobou vyrovná. 

O stav umelca sa vraj zaujíma aj český premiér slovenského pôvodu, Andrej Babis. "Decentne na všetko dohliada, pretože si ho ako umelca aj ako podnikateľa veľmi váži," prezradil nemenovaný zdroj. Tak premiér, ako aj Štaidlova rodina a fanúšikovia veria, že aj tohto neviditeľného nepriateľa premôže, ako sa mu podarilo už mnohokrát, dokonca aj presne v tej istej nemocnici.

Súvisiace články

Najčítanejšie