Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Cibulková reaguje na kritiku pre jej prednostné očkovanie! TAKTO to podľa nej bolo!
Zdielať na

Cibulková reaguje na kritiku pre jej prednostné očkovanie! TAKTO to podľa nej bolo!

Archívna reportáž

Ešte len veľmi pomaly sa na Slovensku rozbieha očkovanie proti koronavírusu. Zatiaľ dostalo vakcínu zhruba 20 tisíc ľudí, pričom sú úplne jasné stanovené pravidlá, ktoré skupiny ľudí idú prednostne. Ani náhodou tam nie je miesto pre mladých, zdravých ľudí, ktorí navyše ani nepracujú v kritickej infraštruktúre.

Nejakým zázrakom sa medzi prvých zaočkovaných dostala aj bývalá tenistka Dominika Cibulková (31), o čom informoval ako prvý Denník N. Zrejme nebolo v pláne, aby sa táto informácia dostala na verejnosť a je pravdepodobné, že s týmto vedomím konal aj zdravotník, ktorý Cibulkovej vakcínu pichol. 

Nemocnica na bratislavských Kramároch, kde Cibulkovú zaočkovali, sa od konania svojho pracovníka z vakcinačného centra dištancuje. Tvrdia, že tenistku zaradil na zoznam neoprávnene.

Cibulková už nemôže tvrdiť ani to, žeby chcela vakcínu pre možnosť cestovať po turnajoch. Kariéru pred vyše rokom ukončila:

​Po prešetrení prípadu rozhodla riaditeľka nemocnice, že zdravotníkj sa už viac nebude zúčastňovať na očkovaní. "Toto považujem za osobné zlyhanie jednotlivca, ktoré ma osobne veľmi mrzí," vyjadrila sa riaditeľka Renáta Vandriaková pre Denník N. Očkovanie kohokoľvek, kto sa nenachádza na oficiálnom zozname, je v rozpore s očkovacou stratégiou, kde je celkom presne stanovené poradie oprávnených skupín. Ako prví sú na rade zdravotníci a pracovníci v kontakte so seniormi v domovoch sociálnych služieb, ale aj ďalší pracovníci z kritickej infraštruktúry, ako policajti či vojaci. Potom sú na rade seniori nad 65 rokov a chronicky chorí. 

​Cibulková by bola po správnosti až v úplne poslednej vlne, ktorá pri súčasnom tempe očkovania a množstve dostupných vakcín nepríde na rad ešte dlho. Krátko po tom, čo sa jej prednostné zaočkovanie dostalo na verejnosť, Dominika zareagovala. "Je mi veľmi ľúto, že som sa nechala voviesť do omylu, keď som sa pri sprevádzaní blízkeho v nemocnici len informatívne opýtala, v akom období by sme mohli prísť na rad pri očkovaní. Ak by som čo i len tušila, že sa dopúšťam vážneho pochybenia, a že len nevypĺňam voľné miesto v poradovníku, v žiadnom prípade by som možnosť zaočkovať sa nevyužila," napísala so zjavnou ľútosťou, čím ale ostáva chyba plne na strane zdravotníka. Dodala, že ľudí v každom prípade povzbudzuje, aby sa vakcinácie neobávali, napokon, išla príkladom, hoci nie celkom korektne.

Instagram/DC

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie