Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Vondráčková a Plekanec sa majetkovo vyrovnali! Byt za milión eur a neskutočné výživné!
Zdielať na

Vondráčková a Plekanec sa majetkovo vyrovnali! Byt za milión eur a neskutočné výživné!

Archívna reportáž

Rozvod nie je príjemná záležitosť, či už sa dvaja ľudia vedia, alebo nevedia rozumne dohodnúť na podmienkach odlúčenia. Lucie Vondráčková a jej bývalý manžel Tomáš Plekanec, žiaľ, nezabránili vzájomnej prestrelke a obvineniam počas rozvodového procesu. Zdalo sa, že nepríjemný rozvod prominentného českého páru je už dávno vyriešená záležitosť.

Kým si Tomáš Plekanec užíva svoju novú rodinku, ktorú si založil s tenistkou Luciou Šafářovou, Lucka Vondráčková ostáva oficiálne single. Venuje sa svojej kariére a deťom, a kým to situácia dovolila, pendlovala medzi rodným českom a prechodným domovom v Kanade.

​Správa o ukončení vzťahu prišla ešte koncom roka 2018 a mala celkom trpkú príchuť. Obaja sa nevyhli vzájomnému obviňovaniu pred pohľadmi verejnosti. Podľa informácii denníka Blesk.cz však trvalo celý rok, kým obaja pristúpili na rozumnejšie riešenie. Na jeseň roku 2019 obaja zverejnili na svojich sociálnych sieťach status v rovnakom znení, a tak sa zdalo, že tento nepríjemný rozvod sa už konečne chýli ku koncu.

Lucie sa momentálne sústredí na hereckú kariéru, zahrala si napríklad aj v kanadskom filme The Perfect Kiss:

"Po roku vzájomného odlúčenia sme sa spoločne dohodli na ukončení všetkých našich sporov. Naše deti nemôžu trpieť definitívnym rozpadom nášho vzťahu," písalo na sociálnych sieťach oboch zúčastnených. V tom čase už Tomáš Plekanec čakal so svojou novou láskou, tenistkou Šafářovou, ich prvého spoločného potomka. A je celkom pochopiteľné, že chcel dieťa privítať v zmierlivom prostredí bez pachute starých krívd. Rozvod prebehol v Kanade, no ako sa o mesiac neskôr ukázalo, v Česku nenadobudol právoplatnosť.

Po boku novej partnerky Plekanec vraj úplne rozkvitol:

Stalo sa tak až potom, čo sa dohodli na rozdelené majetku. Na základe predmanželskej zmluvy sa Lucie vzdala všetkého, čo Plekanec zarobí počas manželstva, čo bolo zhruba 15 miliónov eur. Vondráčková dostala byt so záhradou o rozlohe zhruba 600 metrov štvorcových na Kavčích horách v Prahe za takmer milión eur. Vondráčková musela na oplátku uvoľniť rodinnú rezidenciu v Kanade. Plekanec ponúkal ešte zhruba 190 tisíc eur v hotovosti a desaťtisíce českých korún mesačne ako alimenty na dvoch synov. Lucie však žiadala 4,5 milióna v hotovosti a alimenty vo výške 19 tisíc eur mesačne. Z dokumentu, ktorý vstúpil do platnosti 20. apríla 2020 nie je jasné, aký je napokon výsledok. Isté je, že Lucie sa o budúcnosť báť nemusí.

Súvisiace články

Najčítanejšie