Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Volejbalom za dobrú vec: Do akcie sa zapojili aj hviezdy televízie JOJ
Zdielať na

Volejbalom za dobrú vec: Do akcie sa zapojili aj hviezdy televízie JOJ

Zasmečujte deťom zdravie je charitatívna akcia, ktorú už v Kremnici veľmi dobre poznajú. Volejbalové družstvá z celého Slovenska si tam aj tento rok zmerali svoje sily pre dobrú vec. Všetky vyzbierané peniaze z turnaja totiž poputujú na pomoc deťom na banskobystrickej onkológií.

Začiatkom septembra lietajú kremnickým ihriskom volejbalové lopty. Matej Tóth organizuje turnaj zmiešaných družstiev už po piatykrát.

Mladík zvíťazil nad leukémiou a teraz sa snaží pomáhať ľuďom s podobným osudom. Vyzbierané peniaze z turnaja putujú na onkológiu v banskobystrickej nemocnici.

"Spoznal som túto stránku života a nebolo mi to ľahostajné. Ako zdravý som o takých ľudí ani nezakopol, no keď som ochorel, strávil som na onkológii približne rok," priznáva Matej.

"Spoznal som veľa ľudí. Veľa mi to dalo," dodáva mladík.

Šport a charita

Na podujatí, kde sa spája šport s dobročinnou činnosťou, nemohli chýbať ani tím televízie JOJ. Mediálne družstvo patrí už k stáliciam.

"Sme tu každý rok. Matej Tóth je taký náš zverenec od Srdca pre deti a keďže sa hrá za dobrú vec, tak vôbec nie je podstatné ako to dopadne, ale podstatné je to, že sme tu a pomôžeme," potvrdil moderátor Ján Mečiar.

Za dobrú vec

Mateja prišiel dokonca podporiť aj kolega z Prahy. Sadol do auta a prešiel takmer 500 kilometrov - a to všetko len pre dobrú vec!

"Ja sa tu už cítim ako doma. Som tu už druhýkrát, ale nemohol som si to nechať ujsť, pretože je to skvelé stráviť s kolegami nejaký čas a urobiť tým aj dobrý skutok," hovorí reportér Martin Krpač.

Hviezdy televízie JOJ ukázali svoje volejbalové nadanie, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie