Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Moderátor Mečiar (43): Každý rok sme na turnaji poslední
Zdielať na

Moderátor Mečiar (43): Každý rok sme na turnaji poslední

Relácia Srdce pre deti prináša každý rok príbehy mnohých ľudí, ktorí bojujú o lepší život. Aj Matej Tóth je jedným z nich. Už dlho sa trápi s rakovinou. Nemyslí však len na svoje blaho, chce pomáhať aj iným chorým. Každoročne preto organizuje dobročinnú akciu, na ktorej sa účastnia aj tváre televízie JOJ.

Na konci minulého roka na tom Matej nebol najlepšie. Vrátila sa mu rakovina. On ju prekonal a opäť naháňa volejbalovú loptu. Na tradičnom turnaji, ktorý Matej pravidelne organizuje, bolo vidieť nielen športové, ale aj životné víťazstvá.

Osobná skúsenosť

Spolu s desiatkami volejbalistov bojoval na Domaši symbolicky za zdravie všetkých detí. "Ak by som s tým nemal osobnú skúsenosť, tak by mi to asi bolo jedno," hovorí.

Aj napriek Matejovej bojovnej podore sa tím televízie JOJ stal neslávnym rekordmanom. Za 4 roky existencie turnaja skončil vždy na poslednom mieste. Ani priebežná bilancia moderátora Veľkých Novín Jána Mečiara, neznie príliš optimisticky.

Bojovať sa oplatí

"Zatiaľ je to dobré, 8:7 prehrávame. Už sme prehrali aj viac. Sú ciele, ktoré veľmi do televízie veľmi rozprávať nemôžem," povedal Ján. Podstatou turnaja však bolo to, že všetci, ktorí si prišli na Domašu zasmečovať myslia na chorých v nemocniciach. "Odkazujem všetkým chorým ľuďom, že bojovať sa oplatí," hovorí organizátor turnaja Pavol Pelák. 

Súvisiace články

Najčítanejšie