Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Atlét Pistorius (26) mal zastreliť svoju priateľku. Omylom
Zdielať na
Šport

Atlét Pistorius (26) mal zastreliť svoju priateľku. Omylom

Slávny juhoafrický paralympionik Oscar Pistorius pravdepodobne omylom zastrelil svoju priateľku. Juhoafrická polícia ho už podľa viacerých zdrojov zatkla. Čo sa naozaj stalo v šprintérovom dome v Pretorii, je momentálne nejasné. Podľa niektorých verzií si Pistorius pomýlil v noci priateľku so zlodejom.

Agentúra AP s odvolaním sa na hovorkyňu polície Katlego Mogalovú tvrdí, že telesne hendikepovaný atlét je vo vyšetrovacej väzbe a ešte vo štvrtok by ho mal vypočuť sudca.

Tridsaťročnú Reevu Steenkampovú našli mŕtvu v dome po výstreloch do hlavy a ramena. Polícia pri vyšetrovaní objavila na mieste incidentu zbraň kalibru 9 milimetrov a zatkla 26-ročného muža. "Privolaný lekár skonštatoval, že žena je už mŕtva a polícia začala vlastné vyšetrovanie. Žena podľahla strelným zraneniam," uviedla hovorkyňa polície Mogalová, ktorá nepotvrdila informácie o tom, že by strelcom bol Pistorius. "Nechceme zbytočne špekulovať. Na všetky otázky dá odpoveď vyšetrovanie," dodala.

Podľa britského Daily Mail došlo k streľbe o štvrtej ráno. Bývalá modelka Steenkampová pravdepodobne chcela Pistoriusa prekvapiť na valentínske ráno. Obaja tvorili pár od minulého novembra. Pistorius v jednom z rozhovorov pred olympijskými hrami v Londýne potvrdil, že má doma pištoľ hneď vedľa svojej postele.

Pistorius sa stal prvým športovcom s amputovanými nohami, ktorý sa zúčastnil na súťaži pod piatimi kruhmi. Juhoafričan behá na protézach z uhlíkových vlákien. V rokoch 2004 v Aténach a 2008 v Pekingu sa zúčastnil na paralympijských hrách, v roku 2012 okrem paralympijských absolvoval aj olympijské hry, keďže testy preukázali, že mu protézy neposkytujú v súbojoch so súpermi žiadnu výhodu. Jeho osobný rekord na 400 m je 45,07 s.

TopStar Magazín v televízii WAU. Štarujeme 15. apríla o 20:00!

Zdroj: SITA

Zdielať na

Najčítanejšie