Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Legendárny hokejista Golonka (74) s očami plnými sĺz...
Zdielať na
Šport

Legendárny hokejista Golonka (74) s očami plnými sĺz...

Zdroj: SITA

Na ľade dokázal byť ostrý ako žiletka! V súkromí je však citlivý viac než by si mohol ktokoľvek predstaviť. Ex-hokejistu Jozefa Golonku dokáže dojať a rozplakať veľa životných situácií. A nielen tých zlých... Pre čo všetko plače?

Aj on pozná pocit zovretého hrdla a očí zaplnených slzami... Aj on vie, aké je to hovoriť  s roztraseným hlasom, keď pre plač nemôže inak... Aj Jozef Golonka je len človek, ktorý má srdce, a tak aj ním dokážu emócie zalomcovať natoľko, že slzy jednoducho neudrží.

„Som dosť citlivý. Ťažko znášam pohreby, keď sa musím navždy lúčiť s ľuďmi, ktorých som mal rád. Pri srdci ma bolí, keď vidím deti, ktoré zápasia s rakovinou. Vždy ma to veľmi silno zasiahne,“ priznáva svoje slabé miesta Golonka.

Slaná slzička mu však po tvári tiekla aj v momentoch, ktoré boli v podstate momentmi obrovského šťastia. „Napríklad vyznamenanie, ktoré som dostal od bývalého prezidenta Rudolfa Schustera, či keď ma uviedli do siene slávy,“ hrdo spomína na tieto zážitky. Keď sleduje hokej, tak jedine s vreckovkami. Pre istotu! „Plakal som aj nad neúspechmi nášho hokejového mužstva. Všetci sme plakali, keď nás len jediný bod delil od titulu majstra sveta. Bolo vo mne toľko zlosti, že som to nevydržal a rozplakal sa,“ hovorí.

Tie najväčšie slzy žiaľu však vyplavil vtedy, keď stratil svojich najbližších. „Plakal som, keď mi zomreli rodičia a svokrovci. Jedným vďačím zato čím a kým som, a druhým, že mám skvelú manželku. Svokrovci boli vynikajúci ľudia. Jednoduchí, veľmi – veľmi dobrí,“ spomína Jozef Golonka.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdroj: Ivana Šišková

Zdielať na

Najčítanejšie