Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Armstrong (41) obeťou seriálu Mestečko South Park
Zdielať na
Šport

Armstrong (41) obeťou seriálu Mestečko South Park

Tvorcovia populárneho amerického animovaného seriálu Mestečko South Park si zobrali do parády cyklistu Lancea Armstronga, ktorého nedávno zbavili pre užívanie dopingu všetkých siedmich titulov z Tour de France.

V známom satirickom titule sa objaví aj scénka, v ktorej hlavné postavy stoja v rade a dávajú im z rúk dole žlté náramky. Práve tie sú symbolom charitatívnej organizácie Livestrong, ktorú založil cyklista Armstrong.

V epizóde sa síce explicitne nemenuje Lance Armstrong, ale v popise k predmetnej časti sa uvádza, že "ide o reakciu na najnovšiu situáciu ohľadom užívania zakázaných prostriedkov milovanou ľudskou ikonou, z čoho sa celý svet cíti sklamane." Objaví sa tiež niekoľko slovných narážok súvisiacich s Armstrongom, ako napríklad: "Nemôžem uveriť, že nás tak dlho ťahali za nos," alebo: "Už naozaj neviem, čomu mám veriť. Je to klamár."

Tvorcovia Mestečka South Park Trey Parker a Matt Stone sú známi svojimi trefnými reakciami na škandalózne svetové novinky a rôzne tabuizované témy, pričom ich vtipne, neraz aj vulgárnym spôsobom glosujú vo svojom seriáli.

Štyridsaťjedenročnému Texasanovi Armstrongovi odobrali všetkých sedem celkových prvenstiev z TdF, ktoré získal v rokoch 1999 - 2005. On však vytrvalo odmieta akékoľvek vedomé či neúmyselné užívanie nedovolených prostriedkov.

Medzinárodná cyklistická únia (UCI) údajne disponuje nevyvrátiteľnými dôkazmi, že Armstrong a jeho niekdajší zamestnávateľ, tím US Postal Service, boli zapletení do "najsofistikovanejšieho, najprofesionálnejšieho a najúspešnejšieho dopingového programu v histórii športu". Američanovi anulovali všetky výsledky od 1. augusta 1998 a doživotne ho dištancovali.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdroj: Vladimír Ambrozek, Lucia Husárová

Zdielať na

Najčítanejšie