Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Trápenie Jana Krausa! Jeho syn bojuje o synčeka, na súde to bolo poriadne vyostrené!
Zdielať na

Trápenie Jana Krausa! Jeho syn bojuje o synčeka, na súde to bolo poriadne vyostrené!

Archívna reportáž

Zatiaľ čo starší syn Jana Krausa (68), ktorého má s exmanželkou Janou Krausovou (68), David (42), prežíva idylku s modelkou Sarah Opravilovou (22) a ich sotva ročnou dcérkou, jeho mladší brat Adam (39) sa zmieta v boji s jeho expartnerkou. Vzťah s Nikol Enevovou (38) sa javil byť spočiatku ideálny. Problémy sa začali objavovať po jeho údajných častých neverách. Po čase došla Nikol trpezlivosť a poslala ho k vode.

​S tým sa Adam už dokázal dávno vyrovnať, trápi ho však poroblém s ich synom Oliverom (8), ktorý nastal po rozchode. Žiaľ, partneri spolu nevychádzajú dobre, a tak musel v ich prípade so synom rozhodovať súd, píše portál Sedmička. V aktuálnom spore sa rieši zmena starostlivosti o dieťa. Ako sa ukázalo, ani jeden z rodičov nedokázal súd ustáť bez ostrých hádok a tvrdých obvinení. Podľa Enevovej právnika jej syn znáša veľmi zle striedavú starostlivosť. Tvrdil, že nemôže navštevovať mimoškolské krúžky a Kraus s ním pravidelne manipuluje. Hercova nová partnerka má dokonca na malého Olivera vyvíjať nátlak a údajne ho aj fyzicky trestať.

Krausova bývalá partnerka je preto veľmi nespokojná s jeho výchovou a vplyvom na Olivera a preto žiadala na súde zmenu starostlivosti o syna. Doteraz sa ako rodičia striedajú v starostlivosti o dieťa v dvojtýždňových intervaloch. "Pôvodne som súhlasila so striedavou starostlivosťou, ktorú sme mali takmer osem rokov. Striedali sme sa, nevadilo mi to. Táto starostlivosť bola vykonaná takým štýlom, že som po týždni, keď som nevedela, kde je môj syn, musela Olivera hľadať prostredníctvom polície. Nevedela som kde je, s kým je a v koho starostlivosti je. Stupňovalo sa to. Pán Kraus vo svojich výpovediach nehovoril pravdu a ja by som to chcela súdu dokázať," sťažovala sa. Kraus má vraj problémy s platením výživného a mal sa jej aj vyhrážať, že jej jeho otec zničí život.

Obaja synovia Jana Krause, David a Adam sa stretli aj v horúcom kresle jeho talkšou: 

Ako bolo vidieť už na chodbe pred súdnou sieňou, súlad medzi nimi v žiadnom prípade nepanuje. Hádka bola dosť hlasná a bolo jasné, že konanie rozhodne nebude priateľské. Pre malého Olivera nepriateľstvo medzi rodičmi iste nie je nič príjemné. Na jeho psychickú pohodu však zrejme veľmi nedbajú, každý si hudie to svoje. Adam si nerobil hlavu ani z toho, ako vyzerá pred ľuďmi, keď na chodbe súdu nahlas komentoval správanie svojej bývalej partnerky, rozčuľoval sa a tvrdil, že sa s ňou nedokáže dohodnúť. To sa už nepáčilo ani jeho právnikovi, nebolo vhodné, aby ich osobné problémy počul kdekto na chodbe a konfrontoval ho.

​Počas súdu však bol Adam na rozdiel od Nikol pokojný. Sudca niekoľkokrát zopakoval, že zatiaľ nevidí dôvod na zmenu opatrovníctva. Pojednávanie odročil a nariadil mediačné konanie s výzvou pre rodičov, aby sa pokúsili dosiahnuť rozumnú dohodu. Nech spor dopadne akokoľvek, je viac ako jasné, že najviac prehráva malý Oliver.

Súvisiace články

Najčítanejšie