Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Syn Jana Krausa šokuje! David priznal traumatizujúce detstvo, psychológov aj pokusy!
Zdielať na

Syn Jana Krausa šokuje! David priznal traumatizujúce detstvo, psychológov aj pokusy!

Archívna reportáž

Aj keď syn známeho moderátora Jana Krausa (58,) David Kraus (42), je už dlhodobo uznávaným umelcom, vo svojom detstve a ranej mladosti si prešiel ťažkými skúškami vzhľadom k svojmu sebavedomiu. Ak by nemal podporu rodičov, ktovie ako by dopadol. Hrozilo aj to, že by ho to natrvalo poznačilo, keďže bol podľa názoru pedagógov nespôsobivý pre normálny život.

​Z pohľadu vtedajšieho školského systému sa David vymykal predstavám o tom, akoby mal vyzerať ten správny žiak, píše portál Super.cz. "Učitelia odporučili rodičom, aby som navštívil psychológa a zistilo sa, kde je problém. Tak som bol u psychológov, dokonca jedna učiteľka na nás robila také pokusy, že nám, niektorým, tým nepodareným deťom, robila akupunktúru. Pichali mi ihličku za ucho, aby som bol pokojnejší," zveril sa spevák, ktorý má, našťastie, chápajúcich rodičov. Tí ho radšej prekladali na ďalšie a ďalšie školy. Ako sa už teraz vie, jeho problém bol spojený s poruchou pozornosti a učenia. Podľa slov Jana Krausa, ani on nebol tým najpozornejším žiakom, takže jeho syn to po ňom možno podedil.

Prednedávnom sa stal David sám otcom rozkošnej dcérky so svojou mladou partnerkou Sarah Opravilovou (22). Stalo sa tak vlani, ale ešte stále nie sú manželmi. To sa má ale časom zmeniť. David sa po dlhých rokoch konečne stretol s partnerkou, ktorá mu bola ochotná porodiť dieťa. Tie predošlé zrejme váhali, pravdepodobne aj z dôvodu, že mal povesť a povahu, aká nie je práve najideálnejšia na trvalý vzťah a založenie rodiny. On si ale otcovstvo, na ktoré sa dlho tešil, teraz veľmi užíva. 

Vypočujte si nedávnu hudobnú novinku od Davida Krausa s názvom Touha: 

Jeho mama, charizmatická výtvarníčka a herečka Jana Krausová (68) sa zamýšľala nad problémom jej syna a detí s podobným postihnutím, ako mal on. "Tieto deti, ktoré mali dysfunkcie, hádzali do jedného vreca, to bolo absurdné a zdalo sa mi to surové. Tie deti boli talentované a, naopak, zaujímavé. Išli sme dosť proti tomu," spomína na obdobie detstva a mladosť svojho syna a prístup pedagógov. David sa vraj pritom zaujímal o prírodu, spieval, hral na hudobný nástroj, vždy miloval český jazyk, a preto nektorí učitelia a profesori o ňom často hovorili, že je nadaný. Ale s mnohými skostnatenými a neprajnými pedagógmi bojoval takmer nonstop. Aj na konzervatóriu sa stretol s nepochopením, keďže napríklad kvôli dyslexii nevedel čítať noty. V treťom ročníku nakoniec z konzervatória odišiel.

V mladosti mal problémy so školou a učiteľmi, dnes je z neho úspešný herec a hudobník. Gény zdedil nepochybne po svojich známych rodičoch: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa David (@davidkrausofficial)

Samotný David sa k svojmu problému vyjadril celkom vecne. "Mal som podporu svojich rodičov, tí ma liečili od toho batohu plného hnusu, ktorý som si nosil domov. Oni mi ho vyprázdnili a ja som šiel do školy bez tej záťaže," opísala talentovaný hudobník a spevák svoju ťažkú situáciu v televíznej relácii 13. komnata. Nespomína na svoje školské roky, pochopiteľne, rád. Aj po škole prežíval búrlivé obdobie, ale rokmi sa stal z neho celkom usadený muž. Chýbala mu však do celkovej spokojnosti ešte rodina, ale aj tú už odnedávna má. Veľmi rád sa jej venuje, najmä dcérke. Potvrdzuje to aj jeho partnerka Sarah."Malú miluje, stará sa o ňu, je to kus z neho. Snaží sa ju viesť jeho smerom, rád jej rozpráva rozpráva, kreslí jej a spieva," povedala v spomínanej dokumentárnej relácii mama ich malej vyše ročnej dcérky. Napokon, aj David je dôkaz, že z "problémového" dieťaťa môže vyrásť rozumný a úspešný človek. Stačí len správny prístup.

Súvisiace články

Najčítanejšie