Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Do Varov prišla megahviezda z Pirátov z Karibiku! Herec nezložil rúško a srdečnosť Deppa nezopakoval!
Zdielať na

Do Varov prišla megahviezda z Pirátov z Karibiku! Herec nezložil rúško a srdečnosť Deppa nezopakoval!

Archívna reportáž

Po svetovej filmovej hviezde Liv Schreiberovi (54), známom napríklad z filmu X-Men Origins: Wolverine či zo seriálu Ray Donovay, priletela na 56. Medzinárodný filmový festival do Karlových Varov ešte väčšia hviezda. Držiteľ Oscara z roku 1996 za hereckú rolu klavíristu vo filme Žiara, Austrálčan Geoffrey Rush. V deň svojich 71. narodenín uvedie film Kráľova reč, kde si zahral jednu z hlavných rolí. Predtým sa má prejsť po červenom koberci a snáď sa fanúšikovia dočkajú ústreovejšieho správania. Vlani na tomto festivale megahviezda Johnny Depp (59) bola až mimoriadne ústretová voči fanúšikom, no zdá sa, že druhý "pirát z Karibiku" až tak po kontakte s ľuďmi netúži.

​Na rozdiel od Johnnyho Deppa bude Rushovi udelený Krištáľový glóbus za mimoriadny umelecký prínos svetovej kinematografii. V prípade Deppa sa zrejme obávali medzinárodného škandálu, keďže bol vtedy označený za násilníka, z čoho ho obvinila exmanželka Amber Heard. Ako je známe, súd s ňou nedávno vyhral. Ale vtedy bol slávny herec vďačný za pozvanie a doteraz si veľmi váži oficiálne privítanie na festivale, zo strany organizátorov, ale aj vrelé prijatie fanúšikmi. Goeffrey Rush zatiaľ veľa srdečnosti voči fanúšikom karlovarského festivalu neprejavil, keďže im po prílete nebol ochotný darovať ani autogram, ba ani sa pristaviť, ako vidno aj na TÝCHTO fotkách.

Na letisku ho bol privítať namiesto riaditeľa festivalu Jiřího Bartošku (75) filmový producent Kryštof Mucha (47), ktorý je výkonným riaditeľom karlovarského festivalu, píše portál Blesk. Herec mal so sebou časopis National Geographic, ktorým si zrejme krátil čas počas letu, a držal ho v ruke, aj keď prítomným fanúšikom zamával. Oblečené mal biele sako a z tváre ako jediný nezložil respirátor. Pred hotelom Pupp, kde je ubytovaný, ho už vítal Jiří Bartoška, a vtedy rúško z jeho tváre zmizlo. Veľa batožiny zo sebou nemal, vyzeralo to na jeden kufor. Okolo neho sa pohybovali aj členovia jeho rodiny - manželka a dvaja synovia, manažéri a ochranka.  

Pozrite si Geofrreyho Rusha v najlepších momentoch z filmu Piráti z Karibiku:

Jeho herecké kvality boli doteraz ocenené mnohými cenami. Okrem Oscara je aj držiteľom Zlatého glóbusu a ceny BAFTA za najlepší mužský herecký výkon v hlavnej úlohe vo filme Žiara. Na Oscara bol nominovaný aj za úlohu v historickej romanci Zamilovaný Shakespeare,  či vo filme Philipa Kaufmana Quills - Pero markíza de Sade, aj za  herecký výkon v dráme Kráľova reč. Krištáľový glóbus KVIFF 2022 mu bude udelený až na záver festivalu. Fanúšikovia ho však budú mať možnosť predtým stretnúť až na troch filmových projekciách, ktoré slávnostne uvedie vo veľkej sále hotela Thermal. Okrem dnešnej Kráľovej reči tam zajtra predstaví film Žiara a pozajtra Quills. Snáď na chvíľu zabudne na strach z nákazy a prejaví voči fanúšikom väčšiu otvorenosť.

Geoffrey Rush je jedným z významných hostí tohtoročného festivalu v Karlových Varoch: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa KVIFF.TV (@kvifftv)

Súvisiace články

Najčítanejšie