Zatiahnuté
18°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Porota nemá jasno? Depp a Heard dostali od súdu TÚTO úlohu, kým padne verdikt!
Zdielať na

Porota nemá jasno? Depp a Heard dostali od súdu TÚTO úlohu, kým padne verdikt!

Archívna reportáž

Nekonečných šesť týždňov už trvá proces, ktorý možno smelo zaradiť medzi to najnechutnejšie, čo sa kedy v šoubiznise udialo. Johnny Depp a Amber Heard na seba povylievali kýble špiny a svet sa dozvedel detaily, ktoré skutočne nebolo nutné počuť. Hoci už mal konečne padnúť aj verdikt, nestalo sa tak. Porote ešte nestačilo a potrebuje ďalšie informácie.

​Sedemčlenná porota zasadajúca v súdnom procese Johnnyho Deppa a Amber Heard pre urážku na cti odovzdala právnym tímom hercov niekoľko komplikovaných otázok, ktoré rozhodnú o výsledku tohto významného prípadu. Pre tím Deppa je to 24 otázok, pre tím Heard 18. Ani nekonečné svedectvá ohľadom zneužívania a domáceho násilia, ktoré podľa slov Heardovej utrpela od svojho bývalého manžela, zjavne nestačili na jednoznačný verdikt. Porota pritom nemá za úlohu určiť, či bola Heard zneužívaná.

Porota zvažuje, či Heard skutočne očiernila hviezdneho Deppa, keď v roku 2018 napísala článok pre denník Washington Post, v ktorom sa označila za "verejnú osobu reprezentujúcu domáce násilie". Porotcovia musia rozhodnúť, či titulok a dve pasáže novinového článku sú hanlivé a odovzdaný formulár by im mal pomôcť to určiť. V prvej pasáži svojho príspevku Heard napísala, že "pred dvoma rokmi som sa stala verejnou osobou reprezentujúcou domáce násilie a pocítila som plnú silu hnevu našej kultúry". V druhej pasáži stálo: "Mala som vzácnu možnosť vidieť v reálnom čase, ako inštitúcie chránia mužov obvinených zo zneužívania."

Súd vo Fairfaxe videl a počul za ostatné takmer dva mesiace všeličo:

​Deppovi právnici tiež požadujú odškodné v žalobe za urážku na cti vo výške 50 miliónov dolárov za titulok, ktorý sa objavil nad Heardovej príspevkom. Porota, ktorá musí pre verdikt dospieť k jednomyseľnému rozhodnutiu, musí zvážiť, či sa každá z pasáží týkala Deppa, či má hanlivý podtext a či Heard zamýšľala očierniť svojho bývalého manžela. Členovia poroty musia tiež určiť, či Heardová konala so "skutočným zlým úmyslom", čo si vyžaduje "jasné a presvedčivé dôkazy", že buď vedela, že to, čo píše, je nepravdivé, alebo že konala s ľahkovážne bez ohľadu na pravdu. Hoci sa v článku nikdy nespomína meno Deppa, jeho právnici tvrdia, že bol napriek tomu očiernený, pretože Heardová v roku 2016 počas ich trpkého rozvodu verejne obvinila Deppa z domáceho násilia.

​Heard následne prišla s protižalobou vo výške 100 miliónov dolárov a tvrdila, že jej herecká kariéra bola zničená po tom, ako Deppov právnik Adam Waldman v roku 2020 verejne vyhlásil, že si svoje obvinenia z domáceho násilia vymyslela. Počas piatkových záverečných rečí Deppova právnička Camille Vasquez naznačila, že ak si porotcovia myslia, že Heard v niektorom bode klame, alebo si svoje tvrdenia o zneužívaní prikrášľuje, nemožno jej veriť vôbec. "Buď uveríte všetkému, alebo ničomu," povedala Vasquez porotcom. "Buď je obeťou otrasného, príšerného zneužívania, alebo je to žena, ktorá je ochotná povedať úplne čokoľvek," sugestívne naznačila.

Pozrite si najsilnejšie momenty z posledného dňa súdneho procesu, záverečné reči:

Naproti tomu právnik Heard, Benjamin Rottenborn, v záverečnej reči poveda: "Vo svete Johnnyho Deppa ho neopustíte, a ak to urobíte, začne proti vám kampaň globálneho poníženia. Urobí všetko, čo bude môcť, aby vám zničil život, aby zničil vašu kariéru. To je to, čo sa snaží dosiahnuť, aby ste sa stali jeho komplicom. Pán Depp nemôže a nechce prevziať zodpovednosť za svoje činy".  No zjavne ani po všetkom povedanom ešte stále nie je porota jednotná, čo poriadne zvyšuje napätie nielen v oboch tímoch, ale aj miliónov fanúšikov po celom svete.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie