Oblačno
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Po kolapse Zagorovej prehovoril Štefan Margita o jej stave, aj príčine bezvedomia!
Zdielať na

Po kolapse Zagorovej prehovoril Štefan Margita o jej stave, aj príčine bezvedomia!

Archívna reportáž

Zdravotné komplikácie speváčky Hany Zagorovej (75) akoby nemali konca. Po ťažkom covide, septembrovom kolapse, zlomených stavcoch, teraz upadla do bezvedomia a musela ju brať záchranka do nemocnice. Stalo sa to v sobotu, keď bol našťastie doma jej manžel Štefan Margita (65), ktorý hneď po jej kolapse volal záchranárov.

"Musím poďakovať záchranárom, boli u nás za dve minúty," nezabudol ich Margita pochváliť. Len nedávno sa pritom povrávalo, že majú krízu vo vzťahu, no ako sa ukázalo, pravda to nie je. Speváčka sa lieči na chorobu krvotvorby, ktorou trpí už od mladosti. Na niekoľko rokov, vraj po zásahu liečiteľa, sa jej táto choroba stabilizovala, ale po covide sa vrátila, žiaľ, naplno späť. Veľkou oporou je pre ňu práve manžel. ​Teraz  leží speváčka v Ústave hematológie a krvnej transfúzie v Prahe. "Neviem, ako by to dopadlo, keby som nebol doma," zveril sa pre Super.cz utrápený Margita. Uvedomuje si, ako dôležité je, aby bol pri jeho Hanke vždy niekto, kto jej môže pomôcť rýchlym privolaním záchranky. 

Vlani v septembri, aj keď bol od nej ďaleko, až v rodných Košiciach, keď nedvíhala telefón, požiadal o pomoc jeho príbuzných v Prahe. Našli ju doma ležať v bezvedomí. "A teraz v sobotu to bolo presne to isté! Ráno som Hanke ešte urobil raňajky, chcela kakao. Potom sa jej urobilo niekoľkokrát za sebou zle a radšej si šla ľahnúť," prezrádza Štefan. Dodáva, že keď sa potom pokúsila vstať z postele, začala padať a zrazu bola mimo. Vďaka rýchlemu príchodu sanitky sa jej stav stabilizoval.

Hanka je známa svojou energickosťou a pozitívnou náladou, mnohým fanúšikom tak na pódiách veľmi chýba:

"Hanička je v nemocnici, akurát tam za ňou pôjdem. Je jej lepšie, lekári jej všetko doplnili, tak to snáď bude dobré. Chudinka, má toho veľa. A to všetko spôsobil covid," upozornil na hlavného vinníka jej problémov. Pritom sa javilo, že po liečbe na jeseň roku 2020 sa postupne vrátila do formy. Vlani v lete posielala vysmiate fotky z Malagy, kde majú manželia apartmán. Bola už po druhom očkovaní, a tak sa ďalšej nákazy nebála. Po príchode do Prahy ale zistila, že má problémy s dychom aj únavou. Lekári to pripísali  postcovidovému syndrómu a neodporučili jej koncertovať, ako sa chystala. Odvtedy to šlo s ňou dolu vodou. Musela dostávať transfúzie krvi až dvakrát týždenne. Dovtedy pritom stačilo raz za dva mesiace. ​

​Margita jej kolaps zdôvodňuje stratou minerálov v tele. "Hanka skolabovala, pretože jej odišli z tela minerály zo sekundy na sekundu. Ubudlo nebezpečne draslíka, krvných doštičiek, jednoducho všetkého..," vysvetľoval Blesku lekármi dobre informovaný operný spevák. "Našťastie sú už minerály doplnené a Hanka je stabilizovaná. Ale je mi to tak strašne ľúto! Už sa zotavovala, pospevovala si, dokonca sa pustila do nového albumu... Som tak zúfalý! Je toho v poslednom čase na ňu, chuderku, naozaj už trochu priveľa. Šiesteho júna to bude presne 30 rokov, čo sme sa s Hankou vzali. A ja si tak veľmi želám, aby som ju mal v ten deň už doma! Snáď Pánboh dá..." verí Margita, a dodal, že Hanka už normálne komunikuje a dokonca jej aj chutí jesť. Azda sa teda jeho želanie splní a bude mať manželku čo najskôr doma.

Margita musel náhle zrušiť predstavenie kvôli zdravotnému stavu jeho manželky Hanky: 

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie