Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Čo sa to deje v rodine zosnulého Abrháma?! O jeho ostatky dosiaľ NIKTO neprejavil záujem!
Zdielať na

Čo sa to deje v rodine zosnulého Abrháma?! O jeho ostatky dosiaľ NIKTO neprejavil záujem!

Archívna reportáž

Ani po vyše týždni od náhleho úmrtia charizmatického herca Josefa Abrháma (†82) nie je ešte ohľadom jeho pohrebu všetko jasné. Abrhámovi fanúšikovia sú už netrpezliví a zatiaľ svojmu obľúbencovi vzdávajú úctu pri jeho vile, kde žil spoločne s manželkou Libušou Šafránkovou (†68). K plotu ukladajú sviečky, ktoré horia dňom aj nocou. Niekto dokonca pridal aj ich krásny portrét. Teraz sa už konečne dočkali aspoň termínu, keď sa s hercom budú môcť rozlúčiť aj na jeho oficiálnej smútočnej rozlúčke. Bude sa konať v rovnakom kostole, neďaleko ich obydlia, kde sa konal aj smútočný obrad jeho milovanej manželky. Hodina a nič konkrétnejšie ešte stále známe nie je.

​Oznámenie o poslednej rozlúčke prišlo po tom, čo sa už všetci znepokojovali, čo sa deje. "O pohrebe nič neviem, stále čakám na telefonát, ale nikto mi nevolá, je to zvláštne," zveril sa denníku Ahaonline známy herec a režisér Jan Kačer (85) a dodal, že by rád povedal pár slov pre svojho priateľa. O dátume pohrebu nevedela nič ani Abrhámova sestra Božena Abrhámová (87).  Podľa zistení Blesku bolo hercovo telo stále v nemocnici, kde zomrel, a o pohrebe ich vraj tam zatiaľ nikto neinformoval. Špekulovalo sa, že by to malo byť 6. júna, no nemožno to považovať za jasnú odpovedˇ.

O termíne nformovala televízia v CNN Prima News."Potvrdzujem dátum 6. júna, ale ešte nevieme, v akom čase. O niekoľko dní budeme vedieť ďalšie podrobností, čakáme na bližšie informácie od rodiny," povedal pre televíziu zdroj zo spořilovskej cirkvi. V kostole svätej Anežky na Spořilove, ktorý je kultúrnou pamiatkou, sa vlani 25. júna konala aj posledná rozlúčka Abrhámovej manželky Libuše Šafránkovej. Aj v jej bola rozlúčka až zhruba po dvoch týždňoch, čo nie je celkom bežné. V Abrhámovom prípade to bude z neznámych dôvodov ešte neskôr. Jeho jediný syn Josef Abrhám sa zatiaľ k tomu nevyjadril.

​Vlani všetko okolo skonu a pohrebu mamy Libušky vybavoval on. Iste to tak je aj v prípade otca. Vlani po úmrtí mamy s ním naviazalo kontakt aj Ministerstvo kultúry, aby sa vyriešili oficiálne pocty významnej českej osobnosti. "Pohreb so štátnymi poctami si rodina nepraje," uviedla vtedy tlačová hovorkyňa Ministerstva kultúry, Michaela Lagronová, a je takmer isté, že podobne sa zauj. Ministerstvo plne rešpektovalo želanie rodiny a žiadne oficiality nepodniklo na vlastnú päsť. Josef, ako hlavný organizátor rozhodol, že smútočný obrad sa konal v kostole za účasti iba najbližších a priateľov. Ostatní mohli obrad sledovať na veľkej obrazovke, umiestnenej pred kostolom. Je pravdepodobné, že aj rozlúčka s Josefom Abrhámom sa bude konať v podobnom duchu.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie