Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Hollywoodsku super hviezdu obvinili zo sexuálnych útokov voči trom mužom!
Zdielať na

Hollywoodsku super hviezdu obvinili zo sexuálnych útokov voči trom mužom!

Archívna reportáž

Aj keď sa v Holywoode vedie zdanlivo pomerne neviazaný sexuálny život, v posledných rokoch sa tieto praktiky začali značne redukovať. Stalo sa tak najmä vďaka hnutiu MeToo, na ktorú v Hollywoode doplatil vplyvný, no zjavne nechutne zvrhlý predátor, producent Harvey Weinstein. Zakrátko prišiel na rad aj oscarový herec Kevin Spacey (62). Ten pred piatimi rokmi priznal homosexuálnu orientáciu, a v jeho prípade súviseli obvinenia s mladými mužmi. Už v roku 2019 bol kvôli tomu vypočúvaný.

​Zo sexuálneho obťažovania ho nakoniec obvinili šialené tri desiatky mužov, ale len jeden prípad sa dostal pred americký súd. Spacey mal počas nakrúcania seriálu House of Cards obťažovať mladých členov štábu. Potom začalo interné vyšetrovanie, ktoré podľa produkčnej spoločnosti usvedčilo herca z nevhodného správania a porušenia zmluvy. Spoločnosť ale tvrdila, že o tomto probléme predtým nevedela. Spaceyho odchod zo seriálu o politických intrigách vo Washingtone jej ale spôsobil "značné straty" a preto sa obrátila na súd v Los Angeles. A tak herec nielenže prišiel o významnú rolu, ale aj na základe vlaňajšieho rozhodnutia súdu musí producentom seriálu zaplatiť odškodné vo výške približne 31 miliónov dolárov.

Teraz prišla ďalšia rana z britského súdu, píše portál The Sun. Herca tam predvolali kvôli obvineniu zo série sexuálnych útokov a činov. Stalo sa tak po tom, ako spustila polícia v roku 2017 vyšetrovanie. Skutky boli údajne spáchané v rokoch 2005 až 2013 na mužoch, ktorí dnes majú 30 až 40 rokov. Štyri obvinenia sa mali odohrať v Londýne a jedno v Gloucestershire. Rosemary Ainslie, vedúca špeciálneho oddelenia CPS pre trestnú činnosť, uviedla: "CPS povolilo trestné stíhanie Kevina Spaceyho za štyri prípady sexuálneho útoku voči trom mužom".  Ďalšiu osobu mal donútiť na penetračnú sexuálnu aktivitu bez jej súhlasu. Obvinenia vyplývajú z preskúmania dôkazov, ktoré zhromaždila metropolitná polícia počas vyšetrovania. "Kráľovská prokuratúra pripomína všetkým zainteresovaným, že trestné konanie proti pánovi Spaceymu je aktívne a že má právo na spravodlivý proces," dodala Anslie. 

Vo filme Americká krása si zahral Kevin Spacey muža opantaného krásou mladučkej študentky, pozrite si krátku scénku z filmu:

Rozhodnutie prišlo po odovzdaní spisu Kráľovskej prokuratúre v apríli minulého roka a odvtedy sa uskutočnili ďalšie vyšetrovania. Londýnske divadlo Old Vic, kde Spacey v rokoch 2004 až 2015 pôsobil ako umelecký riaditeľ, sa tiež ospravedlnilo, keď priznalo, že dostalo obvinenia z nevhodného správania. Šéfovia divadla uviedli, že k zlyhaniam organizácie prispel "kult osobnosti" herca. Spacey všetky obvinenia voči nemu poprel a posledný trestný prípad v USA bol uzavretý v júli 2019. Londýnska polícia však začala vlastné vyšetrovanie v súvislosti s tvrdeniami o sexuálnom obťažovaní počas pôsobenia hviezdy v divadle Old Vic. Spaceymu bola v dôsledku týchto obvinení odobratá medzinárodná cena Emmy a čo ho čaká po procese môže byť ešte značne nepríjemnejšie.

Sexuálny škandál stál Kevina kariéru, v posledných rokoch zažiaril najmä v seriáli House of Cards, aj o túto úlohu však prišiel: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Kevin Spacey (@kevinspacey)

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie