Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Krampol kruto a natvrdo o Patrasovej! Treba ju zbaviť svojprávnosti, trpí alkoholovou demenciou!
Zdielať na

Krampol kruto a natvrdo o Patrasovej! Treba ju zbaviť svojprávnosti, trpí alkoholovou demenciou!

Archívna reportáž

Okolo nedávnej nehody Dagmar Patrasovej (66) sa šíri veľa klebiet. Polícia ešte neukončila vyšetrovanie, a tak nie je celkom jasné, čo spôsobilo nehodu, aj keď všetko nasvedčuje tom, že šoférovala pod vplyvom alkoholu. Aj rola jej manžela Felixa Slováčka pri tom je nejasná. Najskôr sa vravelo, že sedel v aute pri nej, potom zas ale on sám tvrdil, že na miesto nehody prišiel po oznámení susedov. Či sedel, alebo iba videl ako z domu odchádza v podnapitom stave, má istý podiel viny aj on. Spočiatku ale médiám tvrdil, že na to nevyzerala. Iste sa chce chrániť, ale je isté, že v ich vzťahu po krátkom, na pohľad šťastnom intermezze, zas niečo škrípe. Felix tvrdí, že za to môže jej návrat k alkoholu.

​Nebol by to Jiří Krampol (79), keby sa nepostavil na stranu svojho dávneho kamaráta Slováčka. Vyjadril sa k dohadom o tom, že alkoholizmus u Patrasovej spôsobil jej manžel Felix svojimi neverami, najmä poslednej, keď ju sedem rokov verejne podvádzal s Luciou Gelemovou (39). "Sú to len hlúpe výhovorky. Dáda mala problémy už predtým. Človek, ktorý chce piť, si vždy nájde dôvod. Jarda má narodeniny, narodila sa mu vnučka, vymenili barmana, tak sa ideme opiť..," tvrdí herec a zabávač, ktorý bol sám riadny kvietok, čo sa týka žien, ale aj pijatiky. Je známe, že aj jeho posledná manželka Hanka (†59) holdovala alkoholu. Herec sa kvôli tomu s ňou trápil vyše osem a pol roka. Nechcela sa dať dobrovoľne liečiť, a tak ju dostal na pol roka do "blázinca" ako sám hovorí. To dôrazne radil aj Felixovi. "Jedinou možnosťou, ktorá existuje, je umiestniť Dádu na šesť mesiacov nedobrovoľne do blázinca, prakticky do 'koncentračného tábora'. Je potrebná prísna abstinencia. Nie je to isté riešenie, je to experiment," povedal s použitím skutočne nevhodných slov pre eXtra.cz.   

Zdôvodňuje to aj tým, že Felixova manželka si môže ublíziť, či niekoho zabiť, ak v stave opitosti do niekoho vrazí. "Taký človek vôbec nevníma," myslí si Krampol, zrejme dostatočne poučený vlastnými skúsenosťami. Pridal aj historku na potvrdenie Dádinej závislosti od alkoholu. "Naposledy som Dádu videl možno pred trištvrte rokom. Boli sme na večeri, tam bola celkom normálna. Aj dobre vyzerala. Je síce permanentne opuchnutá, ale svedčalo jej to. Ale ešte za života mojej ženy Haničky, keď sme boli naposledy spolu pri mori, som Dádu zažil v jej živle. Hneď ako vstala, ponorila sa do bazéna a dala si dvojku. Predpoludním mala v sebe liter a šla si ľahnúť. Prebrala sa, dala si pár deci a večer ju už viedli, pretože nemohla ani len dôjsť do svojej izby. Nemá zmysel vyčítať Dáde, že pije. Nemôže za to. To by bolo rovnaké ako vyčítať niekomu, že má cukrovku. Je to choroba," svojsky argumentuje a kus pravdy na tom azda aj je. 

Aj Jirka Krampol dlhé roky bojoval s alkoholovou závislosťou jeho manželky, tá ju napokon stála život: 

​Oveľa drsnejšia je však úvaha Felixa Slováčka spred troch rokov, keď sa pokúsil zbaviť manželku spôsobilosti na právne úkony. "Rád by som to urobil. Dokonca som sa radil s právnikom, ako to všetko urobiť, ale nie je to jednoduché. Na druhej strane, ak nič neurobím, celá situácia sa môže skončiť ako v prípade Ivety Bartošovej. Vtedy ma národ prestane považovať za hudobníka a bude ma považovať za vraha. Povedia, že som ju zavraždil a o nič sa nepostaral. Ale v podstate nerobím nič iné, len sa starám," zveril sa vtedy muzikant. Mohol mať ale aj postranné myšlienky, keďže žil spolu s milenkou, o ktorej je známe, že ho tlačila k dieťaťu a sobášu. Spomínaný advokát, dnes už zosnulý, však krátko nato uviedol, že so Slováčkom sa len radili, nemali žiadnu zmluvu a situácia bola oveľa komplikovanejšia. Rozhoduje o tom komisia, ktorá dohliada na možné zneužitie statusu "nesvojprávnosti", keďže, žiaľ, neraz to práve rodinní príslušníci zneužívajú. Snáď sa Dáda spamätá skôr, ako by jej blízki k tomu kroku skutočne pristúpili.

Dáda má podľa Krampola už roky vážne problémy s alkoholom a tie vraj nemajú súvis s neverami jej manžela, Felixa Slováčka:

Súvisiace články

Najčítanejšie