Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Moderátor Miloš Bubán (54) sa volá inak: Používa falošné meno!!!
Zdielať na

Moderátor Miloš Bubán (54) sa volá inak: Používa falošné meno!!!

Zdroj: SITA

Celé roky ho všetci poznajú pod menom „Miloš“. Ale on Miloš nie je... „Je to také moje verejné meno, ale v občianskom mám iné,“ priznáva známy moderátor a lekár.

Vchádzame do ambulancie gastroenterológie v bratislavskej Železničnej nemocnici. Máme v pláne urobiť rozhovor s Milošom Bubánom, ale na dverách ordinácie, s číslom, ktoré nám oznámili na vrátnici,  jeho meno nevidíme. Voláme mu a on nás opätovne utvrdzuje v tom, že číslo dverí je správne. Ja na to: „Ale tu je meno lekára Miloslav Bubán...“... A on: „No veď to som ja!“, oznamuje mi.

„Áno, volám sa Miloslav Bubán. Moja sestra, ešte keď som sa mal narodiť, však túžila po tom, aby som sa volal Miloš. Spleťou rôznych okolností mi ale na matrike zapísali meno Miloslav, tak mi to už zostalo. Ona a aj moji príbuzní mi ale odjakživa hovorili Miloš,“ vysvetľuje Miloslav „Miloš“ Bubán pôvod vzniku (ne)svojho mena, ktoré vlastne jeho nie je...

Keď začal pracovať v televízii, povedal si, že meno Miloš začne používať aj verejne. Diváci a kolegovia ani len netušili, že sa volá inak. „Keď bolo Miloša, tak mi gratulovali k meninám. Aj diváci mi zvykli písať blahoželania,“ usmieva sa známy lekár a moderátor.

Zmätene reagujú aj pacienti, keď k "Milošovi" prídu na vyšetrenie. Pozerajú na neho, čudujú sa a pýtajú sa ho: „Vy ste dvojča Miloša Bubána?“ A on odpovedá: „Hej, len ja som sa lepšie učil, tak som lekár,“  vždy zavtipkuje. Napokon sa ale prizná, že, či už Miloš alebo Miloslav, je to stále jedna a tá istá osoba.

Najčítanejšie