Jasno
19°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Smutné pozadie Willisovej choroby mozgu! Svedkovia opísali jeho zmätené a nebezpečné správanie pri nakrúcaní
Zdielať na

Smutné pozadie Willisovej choroby mozgu! Svedkovia opísali jeho zmätené a nebezpečné správanie pri nakrúcaní

Archívna reportáž

Jeden z najslávnejších akčných hrdinov filmov z Hollywoodu, Bruce Willis (67), sa rozhodol ukončiť svoju hereckú kariéru. Aj keď vekom nie je až tak starý, zrádza ho jeho mozog. V posledných dvoch rokoch si zahral v mnohých nízkorozpočtových filmoch, niekedy aj nevalnej úrovne, ale jeho meno zabezpečovalo, že o filmy bol záujem a dobre sa predávali aj v zahraničí. Počas ich nakrúcania ale nebolo možné prehliadnuť, že jeho kognitívne schopnosti sa veľmi zhoršili, čo je pre herca priam katastrofa. Nezvládal zapamätať si texty, nedokázal byť ani dlho na pľaci. Okolo seba mal celý tím asistentov, aby mu pomáhali v jeho neľahkej situácii.

​Na spoluprácu s ním si sťažovalo takmer 20 osôb, ktoré s ním pracovali v jeho posledných filmoch denníku Los Angeles Times. Údajne sa pri jednej scéne pri nakrúcaní filmu pred vyše dvomi rokmi stal incident, keď Willis nečakane vystrelil z pištole nabitej slepým nábojom. Nikoho, našťastie, nezranil. Herečka Lala Kent (31) prezradila, že sa to stalo v roku 2019, keď nakrúcala s Willisom film Túžba po vražde, kde hrala jeho dcéru. Producent filmu to síce poprel, údajný výstrel ale hercami a členmi štábu otriasol. Mike Burns, režisér filmu Out of Death zas požiadal v júni 2020 scenáristu filmu o menej textu pre tohto herca. "Vyzerá to tak, že potrebujeme znížiť počet Bruceových textov asi o 5 strán. Musíme tiež trochu skrátiť jeho dialógy, aby tam neboli monológy atď," napísal scenáristovi v maile. Pôvodný text mal 25 strán, následne ho výrazne osekali.

Burns však neuviedol dôvod, prečo to bolo potrebné. Pred pár dňami sa však už aj verejnosť dozvedela to, čo jeho a mnohých ďalších filmárov trápi už roky. Rodina Willisa sa konečne rozhodla oficiálne oznámiť, že Bruce odchádza do hereckého dôchodku, pretože má afáziu. Táto porucha mozgu ovplyvňuje schopnosť človeka komunikovať či už verbálne, alebo písomne, a často vzniká u osôb, ktoré utrpeli mŕtvicu, alebo silné údery do hlavy. "V dôsledku toho a s veľkým uvážením Bruce odstupuje od kariéry, ktorá pre neho toľko znamenala," napísala hercova dcéra Rumer Willis v príspevku na Instagrame, pod ktorý sa podpísali aj jej sestry, hercova manželka Emma a jeho bývalá manželka Demi Moore.

Incident s výstrelom zo zbrane sa mal údajne udiať pri nakrúcaní filmu Hard Kill v roku 2020. Pozrite si krátky trailer k filmu:

Viaceré osoby spochybňovali, či herec plne vnímal svoje okolie na pľaci, hoci dostával státisíce dolárov za dva dni práce. Filmári opísali chvíle, keď sa táto obľúbená filmová hviezda potýkala so stratou mentálnej ostrosti a neschopnosťou zapamätať si dialóg. Podľa viacerých zdrojov ho takmer vždy sprevádzal druhý herec a hovoril mu jeho repliky cez slúchadlo v uchu. Väčšina akčných scén, najmä tých, ktoré zahŕňali inscenovanú streľbu, sa nakrúcala s použitím dvojníka ako náhrady za indisponovaného herca. "Vyzeral byť taký stratený. Vždy sa ale snažil zo všetkých síl,"  prezradila vedúca produkcie Terri Martin. "Je to jeden z najväčších velikánov všetkých čias a ja nesmierne obdivujem a rešpektujem jeho prácu, ale bolo načase, aby odišiel do dôchodku," konštatovala tvrdú realitu.

Bruce Willis oslávil 19. marca 2022 jeho 67. narodeniny, napriek zdravotným problémom si starnúca hviezda svoj život naďalej užíva: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Bruce Willis (@dobledebruce)

Súvisiace články

Najčítanejšie