Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Hviezdy z Priateľov smútia. Po ťažkom boji s rakovinou jeden z nich zomrel
Zdielať na

Hviezdy z Priateľov smútia. Po ťažkom boji s rakovinou jeden z nich zomrel

Archívna reportáž

Keď sa koncom mája s veľkou slávou odpremiérovala dlhoočakávaná extra časť jedného z najúspešnejších seriálov vôbec, azda nikto nečakal, že medzi pozvanými bude chýbať Gunther. Čašník z kaviarne Central Perk, beznádejne zamilovaný do Rachel, ale pozvaný bol, žiaľ, zúčastniť sa mohol len online - pre rakovinu v poslednom štádiu už bol vo veľmi vážnom stave.

James Michael Tyler, herec známy najmäa ako predstaviteľ obľúbenej postavy Gunthera v seriáli Priatelia, zomrel vo veku 59 rokov po boji s rakovinou prostaty. Hercov zástupca potvrdil smutnú správu pre portál TMZ, ktorý uviedol, že Tyler zomrel pokojne vo svojom dome v Los Angeles v nedeľu ráno.

"Svet ho poznal ako Gunthera (siedmeho 'Priateľa') z populárneho seriálu Priatelia, ale Michaelovi blízki ho poznali ako herca, hudobníka, šíriteľa povedomia o rakovine a milujúceho manžela," uviedla Tylerova rodina vo vyhlásení pre spomínaný portál.

Pripomeňte si najlepšie Guntherove momenty v Priateľoch:

Už keď sa ukázal aspoň prostredníctvom online kamery v májovej premiére extra časti Priateľov, všetci spozorneli. Bolo jasné, že herec má za sebou ťažký boj, ktorý ho výrazne zmenil. Tyler následne prezradil, že bojuje so štvrtým štádiom rakoviny prostaty, kvôli ktorej ochrnul od pása nadol. "S touto diagnózou som sa vyrovnával posledné tri roky. Je to štvrté štádium. Neskoré štádium rakoviny. Takže nakoniec, viete, ma to asi dostane," povedal s osudom vvyrovnaný Tyler v relácii The Today Show.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa James Michael Tyler (@slate_michael)

"Mojím cieľom v uplynulom roku bolo dožiť sa 59. narodenín. To sa mi podarilo 28. mája. Teraz je mojím cieľom pomôcť zachrániť aspoň jeden život tým, že vyjdem s touto správou von," povedal herec, ktorý sa veľmi intenzívne zapájal do šírenia povedomia o chorobe a najmä prevencii. Ešte pred pár mesiacmi Tyler stále živil nádej, že koniec nepríde rýchlo, tak veľmi chcel žiť. "V poslednom čase mal úžasné dni. Absolvoval druhé kolo chemoterapie a zatiaľ sa mu darí naozaj dobre. Dúfa, že to bude účinné," vyjadril sa vtedy jeho manažér a kamarát Toni Benson. Žiaľ, o štyri mesiace neskôr je už zrejmé, že rakovina bola silnejšia.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie