Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Obavy o Jiřinu Bohdalovú! Náhle ruší dohodnuté vystúpenia, dôvod je znepokojujúci!
Zdielať na

Obavy o Jiřinu Bohdalovú! Náhle ruší dohodnuté vystúpenia, dôvod je znepokojujúci!

Archívna reportáž

Do publika medzi divákov českej tanečnej šou neprišla hlavná divácka hviezda Jiřina Bohdalová (90), hoci do poslednej chvíle s ňou rátali. Táto herecká legenda, ktorá okrúhle životné jubileum oslávila v máji, je pritom vždy ťahákom pre divákov aj vďaka svojej pohotovosti a humoru. No v ten večer si mala Jiřinka aj zatancovať s kolegom Jiřím Suchým, ktorý mal prednedávnom tiež zdravotné problémy.

Skvelý zámer, aby si spolu zatancovali Jiřina a Jiří, obaja deväťdesiatnici, na populárne piesne Jiřího Suchého organizátorom nevyšiel. Jiřina Bohdalová sa večera nezúčastnila. "Pani Bohdalová naozaj na poslednú chvíľu zrušila svoju návštevu," potvrdil Ahaonline.cz PR manažér súťaže Daniel Maršalík a dodal, že netuší prečo. Podľa ďalších informácií herečka zrušila aj svoje angažmány v divadelných predstaveniach, pretože sa údajne necítila dobre. Jej priaznivci sú veľmi znepokojení najmä preto, že netušia o čo presne ide. Ešte nedávno sa objavila herečka spolu s vnukom Markom v plnom zdraví a dobrej nálade na premiére muzikálu Děti ráje v pražskom Kongresovom centre.

No istý nemenovaný zdroj pre ahaonline tvrdí, že ide o reakciu na tretiu dávku očkovania. V  tom prípade by snáď mali komplikácie čoskoro odoznieť. V jej veku však môže vo všeobecnosti veľmi rýchlo nastať zvrat, čo sa týka zdravia. Stalo sa to aj Jiřímu Suchému, keď na oslavách svojich guľatín skolaboval priamo v divadle, kde sa slávnosť spolu s programom konala. Našťastie to nebolo nič vážne, len sa prepracoval, ale už je zas v poriadku. Obaja umelci patria k legendám československej umeleckej scény a ich elán a pracovné nasadenie im môže aj kde-kto oveľa mladší len závidieť.

Jiřinka pred časom potešila divákov tak v ČSMT, ako aj v Zlatej maske:

​Vzhľadom na svoj vek, ale Bohdalová predsa len myslí aj na možnosť odchodu z tohto pre ňu báječného sveta. "Želala by som si, aby som bola zdravá, a tak mohla aj dožiť. Trebárs rozprávať, rozprávať a v jednej chvíli sa zrútiť na zem," prezradila uznávaná herečka svoje predstavy o konci pre Aha! ešte keď oslavovala osemdesiatpäť rokov. "Aby si ľudia povedali: Panebože, nedopovedala to! – takto by som si predstavovala svoj koniec,“ dodala jedna z najväčších českých hereckých legiend. Ale ako vidieť, aj v deväťdesiatke je ešte stále čiperná a všetci jej želajú, aby takou zostala ešte dlho a zas bola rýchlo opäť fit.

​Životaschopná zabávačka je oficiálne najdlhšie hrajúcou herečkou v Česku. Prvýkrát vraj stála pred kamerou ako štvorročná v nemom filme Pižla a Žižla. Odvtedy si zahrala v 224 filmoch a jej zatiaľ posledným tohtoročným filmom je Vianočný príbeh. Nedávno ju preto zapísali do knihy rekordov. To však zrejme nie je ešte koniec jej 86-ročnej kariéry. "Teším sa na ďalšie nakrúcanie," povedala koncom augusta Bohdalová, ktorá má energie aj za dvoch, súdiac podľa toho, ako sa prezentuje. Treba preto veriť, že jej nevoľnosť je iba chvíľková záležitosť a opäť sa v spoločnosti objaví v dobrej nálade. A hádam dôjde aj na spoločný tanec s Jiřím Suchým, ktorý, čo sa týka množstva energie, za ňou veľmi nezaostáva.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie