Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Nebojí sa kritiky od fanúšikov? Bohdalová dala jasne najavo svoj názor na očkovanie!
Zdielať na

Nebojí sa kritiky od fanúšikov? Bohdalová dala jasne najavo svoj názor na očkovanie!

Archívna reportáž

Od začiatku decembra sa spustila vo svete vakcinácia novo vyvinutými vakcínami na obranu ľudského tela proti nebezpečnému vírusu SARS-CoV-2. Koncom decembra dorazili vakcíny aj do Česka a na Slovensko. Nie všetci sú ale ochotní nechať sa zaočkovať. V Česku preto spustili veľkú kampaň na podporu vakcinácie a zvýšenie dôvery obyvateľov v jej bezpečnosť.

Hlavnou tvárou jednej z kampaní na podporu očkovania sa okrem niektorých verejných činiteľov stala aj populárna herečka Jiřina Bohdalová (89), ktorá sa rozhodla ísť mladým, ale najmä starším ročníkom príkladom. V  rozhovore pre český Expres.cz prezradila, že dúfa, že ľudí presvedčí, aby sa nechali očkovať.

Aktuálne ale majú českí zdravotníci k dispozícii iba zhruba 30 tisíc dávok s tým, že sa v prvej fáze zaočkujú práve oni, ďalej osoby nad 65 rokov a mladšie, ak trpia na závažnú chorobu, alebo patria do inak ohrozenej skupiny. Až neskôr príde rad na ostatných. V prvom štvrťroku roku 2021 by mal byť zaočkovaných zhruba milión obyvateľov Česka. Tých nerozhodných sa pokúša presvedčiť aj Jiřina Bohdalová. "Už som bola na výtere z nosa a pokiaľ budú chcieť, aby som v mojom veku išla príkladom, pôjdemTo by mal urobiť každý," vyjadrila v rozhovore svoj postoj obľúbená herečka. Svoje vyjadrenie uzavrela slovami: "Dúfam, že presvedčím ľudí, aby sa nechali očkovať, pretože je to jediná cesta. Niektorí sú neukáznení a mali by sa máličko ukázniť. Dúfajme, že to urobia."

Energiu, zmysel pre humor a chuť do života môžu Jiřine Bohdalovej závidieť aj oveľa mladšie ročníky: 

​Jiřina Bohdalová sa chystá vo veľkom štýle osláviť v máji svoje jubilejné úctyhodné deväťdesiate narodeniny, aj preto sa ich chce dožiť v zdraví. "Som rada, že som mohla pomôcť. Ochrana zdravia je dôležitá. Prajem veľa zdravia do nového roku všetkým,“ reagovala ešte stále humorom sršiaca herečka na poďakovanie za to, že bola ochotná stať sa tvárou kampane na podporu očkovania. Ale zároveň uviedla pre niektorých závistlivcov na pravú mieru informácie o jej finančných ziskoch za kampaň: "Len nie je pravda, že som za to dostala tie peniaze, čo napísali".

Jiřina Bohdalová si počas porotcovania v šou Zlatá maska založila účet na Instagrame, jednoducho vie čo fičí a kráča s dobou. Aj preto sa rozhodla podporiť očkovaciu kampaň:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Jirina Bohdalova (@bohdalkajirinka)

České Ministerstvo zdravotníctva  sa chystá v polovici januára spustiť rezervačný systém na očkovanie proti novému zákernému koronavírusu, ale zatiaľ nedokázalo potrebné množstvo ľudí presvedčiť o správnosti dať sa očkovať. Premiér Andrej Babiš za nevydarenú prvú inzerciu kritizoval ministra Blatného, poradil mu nech si zariadi lepší marketing. Česko má teraz objednaných prostredníctvom Európskej únie celkom 12 miliónov dávok pre 6,9 miliónov osôb, a to od šesť spoločností, s možnosťou doobjednať vakcíny pre ďalších 16 miliónov osôb. Nebude ale ľahké presvedčiť skeptikov, ktorých nie je málo. Jeden z typických názorov, ktoré sa objavujú naprieč sociálnymi sieťami je, že očkovanie len prináša peniaze farmaceutickým spoločnostiam a ľudskému zdraviu môže uškodiť. Aj proti takýmto rečiam sa mnohé celebrity ozývajú a povzbudujú ľudí, aby podobným správam neverili.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie