Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zbrojárka zodpovedná za Baldwinovu pištoľ s ostrými už predtým dala zbraň dieťaťu!
Zdielať na

Zbrojárka zodpovedná za Baldwinovu pištoľ s ostrými už predtým dala zbraň dieťaťu!

Archívna reportáž

Obrovský škandál otriasol svetom filmu, keď 42-ročná kameramanka Halyna Hutchins zomrela na následky zranení, zatiaľ čo režisér Joel Souza bojuje o život po tom, čo sa nevydaril výstrel z rekvizitnej zbrane. Medzičasom už stihli pomenovať aj vinníčku - má ňou byť len 24-ročná Hannah Gutierrez-Reed, údajne neskúsená a zjavne aj neveľmi zodpovedná zbrojárka.

K obrovskej tragédii, pri ktorej zomrela 42-ročná kameramanka ukrajinského pôvodu a 38-ročný režisér bol vážne postrelený, zrejme nemuselo prísť, ak by mal zbrane na starosť profesionál. Podľa doterajších informácií ale nebola 24-ročná zbrojárka, ktorá dala Baldwinovi zbraň nabitú ostrými dostatočne skúsená, píše portál DailyBeast. K filmovaniu sa dostala vraj najmä na základe toho, že jej otec je prominentný hollywoodsky obchodník so zbraňami Thell Reed. 

Dva zdroje z hollywoodskej produkcie prezradili, že nakrúcanie filmu Nicolasa Cagea The Old Way bolo pred časom prerušené po tom, čo údajne dala Hannah Gutierrez-Reed na pľaci zbraň 11-ročnému dieťaťu, čo prinútilo iných členov štábu okamžite zasiahnuť. Pri nakrúcaní Baldwinovho filmu pripravila Hannah tri zbrane na vozík s rekvizitami, jednu z nich vzal asistent réžie a podal hercovi netušiac, že nie sú poriadne skontrolované.

Situáciu zhodnotil aj Ján Koleník, ktorý pri nakrúcaní používa zbrane:

​Celkovo jej správanie údajne nebolo profesionálne a zodpovedné. "So zbraňou zaobchádzala trochu neopatrne, sem-tam ňou len tak mávala," povedal jeden zo zdrojov pre The Daily Beast. Zdroj, ktorý pracoval spolu s Hannah Gutierrez-Reed na pripravovanom filme Nicolasa Cagea, pokračoval: "Párkrát sa stalo, že nabíjala slepé náboje a robila to spôsobom, ktorý sme považovali za nebezpečný". 

Na Twitteri podrobujú Hannah mnohí ostrej kritike aj za jej detinské videá na TikToku:

Vysvetlili, že pred štvrtkovou tragickou udalosťou sa vyskytli najmenej dva predchádzajúce prípady nebezpečného nabíjania zbraní inými členmi štábu, čo sa nemá diať. Gutierrez-Reed mala o to dôslednejšie skontrolovať, či sú zbrane bezpečné, skôr než ich pripraví na odovzdanie hercom. Šokujúce je, že Hannah pred časom v istom podcaste povedala, že svoju prvú prácu ako hlavná zbrojárka takmer neprijala, pretože si nebola istá, či je na ňu pripravená. Reč bola práve o filme Nicolasa Cagea. "Myslím, že nabíjanie slepých nábojov bolo pre mňa najdesivejšie, pretože som si hovorila, že veď ja o tom nič neviem," priznala Hannah v podcaste Voice of the West. Ako ale po nakrúcaní zhodnotila, "všetko šlo hladko". Zrejme zabudla na incident s dievčaťom, ktorému dala zo žartu do ruky zbraň. Jej druhý film, žiaľ, už skončil tragicky, čo s najväčšou pravdepodobnosťou ukončí jej kariéru, no stále je možné aj to, že skončí za mrežami.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie