Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Basa natvrdo! Na pohľad sympatický herec (33) ide za znásilnenie na tri roky do väzenia!
Zdielať na

Basa natvrdo! Na pohľad sympatický herec (33) ide za znásilnenie na tri roky do väzenia!

Zdroj: youtube/printscreen

Niekedy ani sláva a peniaze nezaručia beztrestnosť, našťastie. Spravodlivosť by mala byť slepá, či ide o hviezdu alebo obyčajného človeka. A v prípade 33-ročného britského herca Kevina Guthrieho skutočne aj bola, odsúdili ho na tri roky väzenia natvrdo.

Okolo hercov z prvého zo série fantasy filmov Fantastické zvery a ich výskyt, natočeného podľa scenára autorky kníh Harry Potter, J. K. Rowling, sa dejú čudné veci. Až dvaja z nich sú obvinení z násilia voči žene a v pokračovaní ďalších častí série sa už neobjavia. Jedná sa o slávneho Johnnyho Deppa (57) v úlohe obávaného čarodejníka používajúceho čiernu mágiu a škótskeho herca Kevina Guthrieho (33), ktorý si zahral v prvej časti vedľajšiu postavu Abernathyho. Ten si bude musieť nasledujúce tri roky odsedieť vo väzení za násilný skutok voči žene, píše portál BBC.

Kevin Guthrie si v piatok 14. mája po štyroch dňoch súdneho procesu vypočul rozsudok. Súd ho uznal vinným za sexuálne napadnutie a dostal nepodmienečný trest odňatia slobody na tri roky a navyše ho zaradili do registru sexuálnych delikventov na dobu neurčitú. Nepomohli mu ani výhovorky, že mladej žene, ktorá sa necítila dobre po návšteve baru, kde s ním a jeho priateľom na večierku popíjala, chcel len "pomáhať". K tejto nepríjemnej udalosti došlo ešte v roku 2017 v byte škótskeho herca a speváka Scotta Reida. Na BBC News uviedli, že Reid k baru zavolal taxík a a spolu s 29-ročnou zle cítiacou sa ženou a Kevinom Guthrieom sa dal doviezť k svojmu bytu v Glasgowe. Tam mladú herečku uložil s pomocou Kevina do postele a šiel zavolať na linku urgentnej pomoci.

Pripomeňte si herca vo filme Fantastické zvery:

Medzitým Guthrie v rámci toho, "aby sa uistil, že je v poriadku", s ňou zostal v izbe. Podľa výpovede dotknutej ženy ale nelenil a vyzliekol jej tričko a podprsenku, dotýkaval sa jej pritom a snažil sa ju aj bozkávať. Prestal, až keď sa do izby vrátil Reid. Ten sa zrejme zdržal pri telefonáte dlhšie, a tak mal chlípny Kevin dostatok času na realizáciu svojich násilných sexuálnych chúťok. Možno si skutočne herec všetko ani dobre nepamätal, keďže aj on bol vraj pod vplyvom alkoholu, ale usvedčili ho lekárske záznamy po prehliadke mladej herečky. V nich boli popísané modriny na tele, ako aj stopy DNA na spodnej bielizni napadnutej ženy a iné nepriame dôkazy. Násilníkovi nepomohli ani bližšie neurčené "dôkazy predložené obhajobou".

​Sudca Tom Hughes prehlásil, že "obvinenie bolo preukázané nad všetku pochybnosť". Obrátil sa mentorsky smerom ku Guthriemu a preniesol mu priamo do tváre pár tvrdých slov. "Najhoršie na tom je, že ste tento zločin spáchali, keď ste mali absolútnu dôveru mladej ženy. Vaša obeť sa v príslušnú dobu necítila dobre a domnievala sa, že jej niekto mohol skôr v tej noci niečo hodiť do pitia. A zatiaľ čo druhý muž v dome telefonoval a hľadal pre ňu lekársku pomoc, vy ste spáchali tento ohavný čin," snažil sa hercovi vstúpiť do svedomia prísny sudca. Nevedno, či sa Guthrie odvolá, isté je, že môže zabudnúť na svoju rolu vo Fantastických zveroch a zrejme aj na kariéru ako takú. 

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie