Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pár týždňov po pôrode v úsporných bikinách! Hviezdna mama neprestáva šokovať!
Zdielať na

Pár týždňov po pôrode v úsporných bikinách! Hviezdna mama neprestáva šokovať!

Archívna reportáž

Krásna modelka a herečka Emily Ratajkowski (29) sa stala mamou zdravého chlapčeka iba pred dvomi mesiacmi, avšak neváhala sa iba krátko po pôrode pochváliť dokonalou postavou, na ktorej nedávne tehotenstvo ani nebadať. Na fotografiách predviedla svoje telo v odvážnych úsporných bikinách so šnúrkami, čím zároveň spropagovala vlastnú značku plaviek.

Za svoje telo sa Emily Ratajkowski nikdy nehanbila, a to ani počas tehotenstva, ale ani sa nemala prečo. Dokonalé krivky bez kúska nadbytočného tuku sú pastvou pre oko snáď všetkých mužov, ale aj mnohých žien. Kým ona za nahotou vidí feminizmus, iné ženy za jej fotografiami vidia chválenkárstvo a podsúvanie nezdravých stereotypov o ženskom tele. Pocítiť jej to dali mnohé dámy najmä na sociálnych sieťach, keďže pravdou ostáva, že iba máloktorá žena sa môže popýšiť tým, že jej telo tehotenstvo nijak nepoznačilo.

Ako sa zdá, Emily si neláme hlavu nad tými, čo ju kritizujú. Nahá sa fotila pred tehotenstvom, počas neho a pokračuje aj po pôrode synčeka Sylvestra. Toho plne dojčí a na dôkaz uverejňuje na sociálnej sieti aj fotografie s ním, ako ho prikladá na prsník, čo je v konzervatívnej Amerike neobvyklé. "Ak to vyzerá, že stále dojčím, tak je to preto, že naozaj stále dojčím," poznamenala k snímke s malým synčekom, ako ho pridŕža pri nahom prsníku. Materstvo si zjavne užíva. Ratajkowski pochádza z rodiny, kde nahota bola samozrejmosťou. Jej otec rád maľoval nahé telá a priatelil sa aj so slávnymi fotografmi aktov, niektoré z nich mal vystavené aj doma. Pri častých pobytoch s rodičmi v Európe pravidelne navštevovali nudistické pláže. 

Emily Ratajkowski preslávila aj účasť vo videoklipe k piesni Blurred Lines od Robina Thickeho, v ktorej opäť raz predviedla svoje štíhle telo:

Podľa vzoru svojej matky Emily bojuje za práva žien a nahotu považuje za symbol feminizmu. Zveruje sa s tým aj čitateľom jej knihy esejí My Body, ktorá je venovaná ženskej sexualite, feminizmu a správaniu sa mužov k ženám. Samozrejme je popretkávaná fotografiami jej dokonalej figúry. Ktovie, ako to robí, ale možno len patrí medzi tie šťastlivé, ktoré sa môžu pýšiť krásnou figúrou bez akejkoľvek námahy. Nezmenilo na tom nič ani tehotenstvo. Už pár dní po pôrode mala postavu vrátane plochého brucha, akoby ani nerodila. Po New Yorku sa prechádzala s odvážne poodhalená. A nezabudla na dôkaz svojho návratu do pôvodnej formy pridať ani fotky zo súkromia.  

Emily bolo dopriate svojho synčeka dojčiť a rada sa pochváli fotkami z tejto intímnej chvíle aj s fanúšimi. Azda aj vďaka tomu a dobrej genetike sa tak rýchlo dostala opäť do formy:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Emily Ratajkowski (@emrata)

Toto predvádzanie nezvyčajne štíhleho tela bezprostredne po pôrode nenechalo niektoré ženy, ktoré sú tiež matkami, ľahostajnými. Za všetky to na sociálnu sieť vyjadrila dvojnásobná mama, známa modelka a herečka zo seriálu H2O, Claire Holt (32). "Pokiaľ zverejníš obrázok svojho úplne plochého brucha iba 10 dní po narodení dieťaťa a nazveš to ,pozitívnym vnímaním tela´, je to pre mňa to isté, akoby si zdieľala, koľko máš miliónov dolárov na svojom bankovom účte a hovorila tomu ,pozitívne vnímanie úspechu´," zaútočila a neváhala pridať svoju fotku brucha dva týždne po pôrode dcérky Elle, ktoré ešte zďaleka nebolo ploché. "Môžeme sa aj pomocou Instagramu pokúsiť, aby ľudia cítili, že sú v tom s nami, a nie, aby sa zo seba cítili na ho*no?" uzavrela svoj príspevok. Ale ako vidieť, sebavedomá Emily si z toho nič nerobí a naďalej provokuje. 

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie