Polojasno
17°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Hviezdna speváčka sa necíti byť ani žena, ani muž! Je non binárna a majú ju oslovovať zámenom ONI!
Zdielať na

Hviezdna speváčka sa necíti byť ani žena, ani muž! Je non binárna a majú ju oslovovať zámenom ONI!

Archívna reportáž

Okolo známej americkej speváčky bolo v poslednom období poriadne rušno a, žiaľ, nebolo to iba vďaka jej tvorbe, ale najmä kvôli škandálom, ktoré robila kam sa len pohla. Najskôr to bolo alkoholové a drogové besnenie, ktoré takmer skončilo jej smrťou, následné liečenie a neskôr expresne rýchle zásnuby s hereckým kolegom, ktoré však rovnako rýchlo aj zrušili a nepekne sa rozišli. Demi sa rozhodla nakrútiť o svojich lapsusoch a živote superhviezdy dokumentárny film, kde prezradila, že má opäť k drogám celkom blízko. Nuž a teraz opäť prichádza s novinkou so svojho súkromia.

Speváčka Demi Lovato vo svojej podcastovej relácii s názvom 4D With Demi Lovato prišla s prehlásením, že sa identifikuje ako non-binárna osoba a bude výhradne používať oslovenie "oni". Speváčka sa takto identifikovala iba krátko potom, ako sa v jej dokumente priznala, že ju bezduchú, predávkovanú drogami znásilnil jej díler, a nechal ležať nahú v jej byte na zemi, napospas osudu.

Z mnohých tráum, ktoré speváčka počas divokého mladého života nazbierala sa podľa jej vlastných slov dostávala celý uplynulý rok a to viedlo k rôznym poznaniam o nej samej. Svojim verejným "coming outom" chce zároveň podporiť ľudí z celého sveta, aby sa odvážili k podobnému kroku a viac sa nehanbili a neskrývali svoju sexuálnu či pohlavnú identitu. "Za posledný rok som sa podrobila liečivému procesu a reflexívej práci, a počas toho som prišla k poznaniu, že sa identifikujem ako non-binárna," prezradila Demi Lovato vo svojej podcastovej šou, avšak detaily tohto porcesu si zatiaľ nechala pre seba. Za posledné mesiace totiž prešla niekoľkými zmenami, od šťastne zamilovanej a zasnúbenej ženy, až po dva rôzne typy sexuálnej identity.

Takto Demi prišla na svetlo sveta s jej novou sexuálnou identitou:

Ešte pred dvomi mesiacmi sa totiž Demi v rozhovore s Joe Roganom hrdo hlásila k pansexualite, ktorú charakterizuje sexuálna či romantická príťažlivosť k ľudom bez ohľadu na ich pohlavie, alebo rodovú identitu. "Neviem, som momentálne skôr fluid (fluid gender, alebo tekuté pohlavie je jviacero zmien v sexualite alebo sexuálnej identite, pozn. red.) a dôvodom bude, že som bola tak veľmi uzavretá do seba," zamýšľa sa sama nad sebou Demi. Avšak, zdá sa, že speváčka bude potrebovať po búrlivej životnej etape ešte nejaký čas, kým si to v sebe uprace a spozná svoje triezve "ja". Napriek tomu je vraj hrdá na to, že je "súčasťou abecednej mafie", ako niekedy ľudia označujú komunitu LGBTQIA+. Mnohí ju v komentároch pod videom na youtube podporili a našli sa aj takí, ktorí to cítia rovnako ako Demi. "Tento rozhovor sa ma veľmi dotkol. Už tak dlho viem, že som pansexuál. Avšak moj otec je homofóbny, nikdy mu to nepoviem," napísal jeden z divákov.

Demi má už očkovanie proti Covid-19 za sebou, motivuje k tomuto kroku aj svojich fanúšikov:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Demi Lovato (@ddlovato)

Demi v podcaste celkom rozhodne prehlásila, že bude odteraz používať celkom nové oslovenie ako súčasť svojej novej identity. "Oficiálne mením svoje zámená na oni/ich. Cítim to tak, že to najlepšie vyjadruje tú tekutosť, ktorú cítim v mojej pohlavnej identite a dovoľuje mi to zdieľať tie najautentickejšie a skutočné pocity k mojej osobe, ktorú ešte stále spoznávam," vyhlásila a neskôr v tweetoch tiež priznala, že jej "coming out" zároveň otvoril "nový level jej zraniteľnosti". Speváčka, ktorá sa netají sympatiami k feminizmu, zároveň radikálne zmenila svoj imidž, keď ostrihala svoje husté vlasy celkom nakrátko. Azda si speváčka konečne nájde cestu životom, ktorá nebude škodiť jej zdraviu a zároveň ju inšpiruje k tvorbe hudby, ktorá jej predsa len ide zo všetkého asi najlepšie.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie