Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Smrť naďalej obchádza kráľovský palác! Alžbeta II. žiali, nevysvetliteľne prišla o svojho miláčika!
Zdielať na

Smrť naďalej obchádza kráľovský palác! Alžbeta II. žiali, nevysvetliteľne prišla o svojho miláčika!

Archívna reportáž

Okolo kráľovnej Alžbety sa hromadí akosi príliš veľa smutných udalostí. Okrem tej najsmutnejšej, keď ju po 74 rokoch manželstva navždy opustil jej muž, princ Filip, otriasajú jej rodinou aj viaceré škandály, a navyše ju opustil aj jeden z jej najbližších živých tvorov, malý štvornohý chlpáč Fergus. O to smutnejšia je však skutočnosť, že psík bol ešte iba šteniatko a kráľovná si ho mimoriadne obľúbila.

Kráľovná Alžbeta II. prežíva opäť smútok, opustilo ju jedno z dvoch šteniatok, ktoré dostala do daru iba krátko po tom, ako vážne ochorel jej manžel a musel byť hospitalizovaný v nemocnici. Ako píše denník The Sun, hlavu britskej kráľovskej rodiny náhly skon rozkošného chlpáča veľmi zlomil a prežíva veľký žiaľ. Obe šteniatka pritom mali za úlohu kráľovnú v smutných chvíľach počas hospitalizácie a následnej smrti jej manžela aspoň trochu rozveseliť a ona tak mohla prísť aj na iné myšlienky.

Maličký Fergus, šteniatko obľúbeného kráľovského plemena dorgi, teda kríženca jazvečíka a corgiho, mal pritom iba niečo vyše päť mesiacov, preto bol jeho náhly skon obrovským šokom pre celú rodinu a zamestnancov paláca. Kráľovná si totiž prechádzky s ním a jeho súrodencom Muickom po záhradách Windsorského zámku náramne užívala. Do daru ich dostala od svojho syna, kontroverzného princa Andrewa, ktorý sa kvôli pedofilnému škandálu a spojeniu s nebohým Jeffreym Epsteinom, musel vzdať kráľovských povinností.

Pozrite si vo videu, ako vyzerajú rozkošné šteniatka obľúbeného kráľovského plemena corgi a jeho kríženca dorgi:

A to je len ďalšia kvapka v mori škandálov, ktoré sa okolo kráľovskej rodiny za ostatné roky vynorili. Nečudo teda, že si kráľovná rada dopriala chvíle samoty v spoločnosti verných štvronohých chlpáčov, ktorí ju, na rozdiel od členov jej rodiny, nikdy nesklamali. "Kráľovná je absolútne zničená. Tie šteniatka jej priniesli toľko radosti počas tohoto veľmi zložitého obdobia. Všetci sú veľmi smutní, keďže sa to stalo tak krátko po smrti jej manžela," prezradila zdroj z okolia paláca, ktorý dodal, že na nálade jej nepridal ani jej pochabý vnuk Harry, ktorý svojimi vyjadreniami spoza mláky naďalej vrhá na rodinu zlé svetlo.

Kráľovná má k zvieratám veľmi blízky vzťah, medzi jej najmilšie patria psíci a najmä majestátne kone, na ktorých si rada zacvála aj vo vysokom veku:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily)

Po tom, čo v októbri 2020 zomrel vo veku viac ako 13 rokov kráľovnin psík Vulcan, si mnohí mysleli, že už si ďalšieho psíka vzhľadom ne jej vek a puto s ním už nezadováži. To sa zmenilo na jar 2021, keď jej syn ako prekvapenie zadovážil dvoch súrodencov psíka dorgi, ktorému dala meno Fergus a Muick. Fergusa pomenovala po svojom strýkovi, kapitánovi Fergusovi Bowes-Lyonovi, ktorý hrdinsky zahynul počas bitky s nacistami o francúzske mesto Loos. Jeho súrodenec Muick zas nesie meno po krásnom mieste v škotskom Balmorale. Okrem maličkého Muicka má ešte kráľovná po svojom boku staršiu fenku dorgiho menom Candy. Tá je jediným žijúcim priamym potomkom Susan, sučky corgiho, ktorú dostala kráľovná na jej 18. narodeniny. 

Súvisiace články

Najčítanejšie