Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Belohorcová TÝMTO opäť priliala olej do ohňa! Rasizmom sa to v komentároch len tak hemží!
Zdielať na

Belohorcová TÝMTO opäť priliala olej do ohňa! Rasizmom sa to v komentároch len tak hemží!

Archívna reportáž

Kedysi známa moderátorka šteklivých relácii, dnes už dvojnásobná mama a šťastná manželka sa dlhé roky pravidelne na sociálnych sieťach prihovárala fanúšikom zo slnečného Miami. Rada sa pochválila, ako sa aj počas zimných mesiacov opaľuje na krásnej piesočnej pláži a má výhľad na nezaplatenie. Teraz pridala na profil sociálnej siete celkom iný obrázok z týchto miest. Pláž preplnená ľuďmi, okolo nich plno odpadkov, chaos v uliciach, to iste nikoho nemohlo nadchnúť.

Komentár o svojom niekdajšom domove, slnečnom Miami, ktorý pred niekoľkými dňami uverejnila k fotografii na sociálnej sieti Zuzana Belohorcová, vyvolal početnú odozvu medzi sledovateľmi jej profilu na sociálnej sieti. A po jednom z komentárov sa spustila poriadna mela a medzi diskutujúcimi vznikla polemika na veľmi chúlostivú tému. 

Pod nevábne vyzerajúcim záberom z piesočnatej miamskej pláže Zuzana napísala na vysvetlenie pár viet. "Veľa ľudí sa ma pýta, prečo sme odišli z Miami. Tu je jednoduchá a výstižná odpoveď. V takom prostredí predsa nechcete vychovávať deti. To, čo sa tam deje v posledných dňoch, je neúnosné. Z raja sa stáva doslova hotové peklo. Kedy bude naspäť to staré Miami? Tá naša krásna South Beach? Ocean Drive? Trhá mi to srdce. Polícia je už bezradná. Zaslúži si môj obdiv. Ukočírovať túto nezvládnuteľnú masu je veľký oriešok," smutne konštatovala dnes už obyvateľka španielskej Marbelly. Pre svoje deti chce len to najlepšie, iste však najmä bezpečie. 

Zuzana si život v Španielsku nevie vynachváliť:

​Situácia sa v minulom roku podľa slov Belohorcovej na Miami tak rapídne zhoršila, že sa rozhodli spolu s deťmi čo najskôr odísť, aj keď to tam milovala a plánovala tam spoločne s rodinou žiť navždy. Život im tam síce trochu komplikovala skutočnosť, že nemali s manželom americké štátne občianstvo, ale nedali sa odradiť. Dlhé roky sa im darilo predlžovať si pobyt, minulý rok však zrejme pochopili, že už nie je o čo stáť. Za všetko môže podľa Zuzany najmä hnutie Black Lives Matter a minuloročné vyčíňanie časti nespokojných rebelov, prejavujúcich svoju agresivitu ničením majetku druhých, ako aj fyzickým napádaním tých, čo s nimi nesúhlasili. A do toho navyše panujúca pandémia a s ňou stopka pre mnohé aktivity obyvateľov, vrátane podnikania.

Príspevok so zábermi z miamských ulíc vyvolal búrlivú diskusiu:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Zuzana Belohorcova (@zuzanabelohorcova)

Od konca augusta už žije Zuzana s rodinou v Marbelle, dianie na Miami však pozorne sledujú. Informácie majú z prvej ruky od tam žijúcich priateľov a známych. Zaslané foto z pláže plnej odpadkov ich len utvrdzuje, že volili správne, keď odišli. No mnohí Zuzane pripomenuli, že tak trochu ide o zavádzanie, nakoľko podobne to tam vyzerá každú jar počas prázdnin. Počas "spring break" sa tam nahrnie nespočetne veľa tínedžerov a po tých ostáva spúšť obvykle kdeľkovek, čo asi treba uznať. A práve časť South Beach, kde Zuzana žila, je tým povestná. 

​No jeden z výrazne kontroverzných komentárov pod príspevkom Zuzany na Instagrame bol od českej herečky a moderátorky Alice Bendovej. "Fuj, čierne peklo na zemi, nech žije Biden, že? Je to smutné, že sa tam dlho nepozrieme," konštatovala. "Si céčková rasistická špina, ty si tam nežila, tak čo hodnotíš? Ten komentár zmažte, je to hanba. Čierne peklo na zemi, to snáď nemôžete myslieť vážne," nenechala na seba čakať rýchla reakcia, ale Bendová sa ohradila. "Čo sa týka môjho komentára, stojím si za ním. Vy ste niekde videl biele nebo, alebo biele hovno?". A vyjadrovali sa rôzne aj ďalší, no to, ako svoj komentár Alica myslela vie iba ona sama. Isté je, že na verejne vyjadrené názory čo i len s nádychom rasizmu, sa najmä v USA či vo Veľkej Británii tvrdo dopláca. Bendová by tam nepochybne okamžite prišla o prácu, otázne je, ako sa k tomu postaví jej český zamestnávateľ.

Súvisiace články

Najčítanejšie