Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Je Meghan až taká neznesiteľná?! S Harrym prišli o ďalšieho dôležitého človeka!
Zdielať na

Je Meghan až taká neznesiteľná?! S Harrym prišli o ďalšieho dôležitého človeka!

Archívna reportáž

Po tom, čo zamestnanci paláca obvinili Meghan zo šikany, ktorú na nich mala páchať počas jej života s Harrym v Británi, sa ozývajú rôzne viac či menej dôveryhodné zdroje, ktoré nie príliš lichotivé tvrdenia o vojvodkyni potvrdzujú. Napokon, to, že má Meghan na ľudí vo svojom okolí "smolu", potvrdzuje aj množstvo zamestnancov, ktorých za posledné roky vystriedala. Nedávno opustila ich vlajkovú loď, nadáciu Archewell špičková manažérka.

Podľa informácií denníka The Sun sa post riaditeľky nadácie Archewell, patriacu vojvodom zo Sussexu, rozhodla iba po roku opustiť renomovaná manažérka Catherine St-Laurent. Tá v minulosti dlhé roky pracovala aj pre také mená ako Melinda a Bill Gatesovci a ich nadácie. Náhla zmena v riadiacej funkcii pritom prišla iba krátko po tom, ako Meghan obvinili viacerí zamestnanci paláca zo šikany a zlého zaobchádzania.

Catherine St-Laurent začala pre vojvodov zo Sussexu a ich nadáciu Archewell pracovať ešte v apríli roku 2020, po necelom roku sa však z postu riaditeľky z neznámych príčin stiahla a podľa oficálneho vyhlásenia prevezme v nadácii čisto poradnú úlohu. Zmeny prichádzajú po tom, čo Meghan a Harry vymenovali do čela ich spoločnosti Archewell production a Archewell Studios producenta Bena Browninga, ktorý stojí aj za podpísaním ich zmlúv so spoločnosťami Spotify a Netflix. Na poste výkonného riaditeľa sa zase ocitol ich britský manažér James Holt, nuž a na jednu stoličku sa s Catherine zjavne nezmestili.

Meghan sa nedajú zaprieť snahy o zlepšenie imidžu a pomoc slabším, avšak v tieni obvinení sa zdajú byť mnohým neúprimné:

​Podľa zdroja z okolia Kanaďanky Catherine St-Laurent, ktorá kvôli práci pre vojvodov opustila prestížny post v nadácii Gatesovcov, bola po roku v spoločnosti Archewell frustrovaná. "Catherine bude aj naďalej pre spoločnosť Archewell, ktorú behom uplynulého roka naštartovala a budovala, bude prinášať strategické rozhodnutia na vysokej úrovni," znelo v oficiálnom vyhlásení hovorkyne spoločnosti Archewell. Nariek tomu si zdroj myslí, že jej "presun" na inú pozíciu je iba dočasný a matka dvoch detí nadáciu zakrátko úplne opustí. Azda by si túto správu verejnosť ani nevšimla, ak by však nešlo o ďalšiu zmenu v tíme zamestnancov Meghan a Harryho slabý rok po vzniku nadácie.

Meghan sa v rozohovore u Oprah sama dala do pozície šikanovanej a utláčanej obete kráľovskej rodiny a britských médií, avšak zamestnanci a ich výpovede svedčia o ničom inom:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa O, The Oprah Magazine (@oprahmagazine)

Meghan ešte ako pomerne neznáma herečka zo seriálu The Suits sa po nezhodách rozišla s prideleným asistentom Nickom Collinsom, neskôr, keď už obývala palác, bola z pozície PR manažérky prepustená Sarah Latham, ktorá v minulosti pracovala pre také kapacity ako napríklad Hilary Clinton. Minulý mesiac opustila zase tím Harryho cestovnej agentúry manažérka Heather Wong a dovedna odišlo až deväť zamestnancov paláca, ktorí mali tú "česť" pre Meghan a Harryho v paláci pracovať. "Niektorí z tých ľudí sú skutočné kapacity, nemyslím si, že by bol každý z nich tak zlý. Ak to pôjde takto ďalej, Meghan a Harry si vybudujú veľmi zlú povesť," myslí si odborníčka na kráľovskú rodinu.

​Ako prvý podal oficiálnu sťažnosť na Meghan ešte v roku  2018 osobný asistent Jason Knauf, neskôr aj zamestnankyňa komunikačného oddelenia vojvodov zo Sussexu, ktorá v liste zaslanom palácu Meghan priamo obvinila. „Som veľmi znepokojená, že vojvodkyňa dokázala šikanou vyhnať dve zamestnankyne behom minulého roka. Zdá sa, že stále potrebuje mať niekoho vo svojom hľadáčiku," znelo v liste s dovetkom, že jej správanie bolo "úplne neprijateľné". A napokon sú tu opatrovateľky pre Archieho, ktoré Meghan striedala pomaly každý mesiac. 

Súvisiace články

Najčítanejšie