Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Smutný príbeh hviezdy! Po rokoch odcudzenia si hľadá herečka opäť cestu k svojej matke!
Zdielať na

Smutný príbeh hviezdy! Po rokoch odcudzenia si hľadá herečka opäť cestu k svojej matke!

Archívna reportáž

Byť hviezdou šoubiznisu sa zdá byť sen, ale nie všetci dokážu zvládnuť slávu, bohatstvo a stratu súkromia. Je to zjavné na mnohých dospelých hviezdach, ktoré majú problém s drogami, alkoholom či depresiami. O to vypuklejší je tento problém pri detských hviezdach. Azda najznámejšie prípady neblahých následkov slávy v detstve sú Britney Spears, Macaulay Culkin, či Drew Barrymore.

Jednou z hollywoodskych hviezd, ktorú negatívne poznačila kariéra detskej hviezdy, ako aj povolanie predkov, je Drew Barrymore (46). Známymi hercami boli jej otec aj starý otec a krstným otcom sa stal slávny režisér Steven Spielberg. Pred kamerami sa pohybovala od útleho detstva. Ako sedemročná sa stala hereckou celebritou a svoju slávu nezvládala. Začala chodiť do klubov, kde sa zoznámila s drogami a alkoholom. Pochopiteľne sa to nepáčilo jej matke, ktorá ju dala ako trinásťročnú zavrieť do psychiatrickej liečebne. Vtedy na matku zanevrela. V štrnástich rokoch podala s úspechom na súd žiadosť o odzverenie z opatery jej mamy a začala bývať samostatne.​

​Drew Barrymore sa stala slávnou po uvedení filmu E.T. Mimozemšťan, kde dostala rolu od jej krstného otca Stevena Spielberga. Bolo to v roku 1982, keď mala iba sedem rokov. Bola ešte primladá na tak veľkú popularitu a pozornosť médií. Pomáhala si preto vraj už od deviatich rokov cigaretami, neskôr alkoholom a drogami, ku ktorým sa v Hollywoode ľahko dostala a v trinástich skončila na odvykacej liečbe, kde sa pokúsila o samovraždu. Neskôr tieto skúsenosti opísala v autobiografii Little Girl Lost.

Pripomeňte si rozkošnú Drew v jednom z prvých veľkých rozhovorov:

Čas ale zahladil stopy po napätí a sporoch medzi herečkou a jej matkou. "Medzi mnou a matkou je to teraz v pohode. Dospeli sme k mieru, rešpektu a vyzretosti," prezradila už skúsená žena pre portál Today a mama dvoch malých dcér. Svoje deti s ich starou matkou zoznámila, no stále zachovávajú isté hranice, ktoré Drew nechce zatiaľ prekročiť. "Chcela by som im zaistiť krásne a pokojné detstvo, ktoré som ja sama nemala," vyznala sa herečka. "Dnes je na dospievajúcich vyvíjaný obrovský tlak zo všetkých strán," s obavou tvrdí Barrymore. Vie, čo to môže spôsobiť v duši dieťaťa a preto sa im snaží vysvetľovať ako fungujú média, učí ich správne používať sociálne siete a chráni ich pred prílišnou negativitou. "V dnešnej dobe je, žiaľ, nemožné tomuto šialenstvu celkom vyhnúť," konštatuje s istou dávkou dezilúzie o súčasnom svete.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Drew Barrymore (@drewbarrymore)

Drew si už iste ilúzie nerobí, napokon, sama padla na úplné dno. Vďaka zlej povesti si neskôr ťažko získavala väčšie úlohy vo filmoch. Postupom času sa to ale zmenilo. Drew dokázala až zázračne oživiť zašlú slávu, keď na seba upozornila v roku 1995 rolou vo filme Dámska jazda Získala imidž ženy, ktorá sa vybrala správnou cestou. Jej kariéra sa opäť rozbehla na plné obrátky. Nasledovalo množstvo filmov ako Vreskot, Večný príbeh, Pieseň pre nevestu, Nepobozkaná či Charlieho anjeli, ktoré jej priniesli úspech a zaradila sa tak medzi významné herecké osobnosti. V roku 2007 ju zvolili v časopise People za najkrajšiu ženu sveta a stala sa tvárou známej kozmetickej značky, Úspech vo filmoch jej ale nezabezpečil zároveň úspech aj v manželstve. A nebolo len jedno. Pokúsila sa o šťastie až trikrát, ale nikdy jej to nevyšlo.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie