Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Prvá skúsenosť s horúčkou! Monika Beňová priznala dcérkine trápenie!
Zdielať na

Prvá skúsenosť s horúčkou! Monika Beňová priznala dcérkine trápenie!

Archívna reportáž

Presne na sviatok Všetkých svätých sa minulý rok narodila europoslankyni Monike Beňovej (52) vytúžená dcérka. Vo veku, keď sa to už obvykle nedeje a možno hovoriť skôr o zázraku, ako o bežnej udalosti. Nielen preto, že obvykle už majú ženy za sebou v tom veku menopauzu, ale aj keby ešte otehotnenie bolo možné, azda väčšina by si na to už netrúfla - aj pre fyzickú náročnosť, ktorá je s materstvom spojená. No Monika Beňová je v skvelej forme a päťdesiatku by jej azda nikto netipoval.

Keď dlhorročná politička, 52-ročná Monika Beňová minulý rok oznámila, že je tehotná, mnohým padla sánka. Niektorí si navyše neodpustili aj poznámky, že je to nezodpovedné, že tehotenstvo nezvládne, prípadne, že materstvo bude v tomto veku už príliš veľký "zaberák". Zatiaľ Beňová nepotvrdila ani jedno z týchto tvrdení.

Celé tehotenstvo zvládala veľmi dobre, až v závere sa prejavili komplikácie, ktoré ale nesúvisia vyslovene s vekom. S tehotenskou cukrovkou či s vyšším tlakom sa stretávajú aj mladé rodičky. Pravdou ale je, predsa len napokon musela Beňová priviesť dcérku na svet o pár týždňov skôr.

Monika si materstvo vychutnáva plnými dúškami:

Našťastie, po cisárskom reze boli obe v poriadku a po pár dňoch sa vybrali z pôrodnice domov, do každodennej rodičovskej reality. Až doteraz to išlo všetko pomerne hladko. "Máme za sebou jeden deň s teplotkou. Všetko bolo v poriadku a zrazu večer takmer 39 teplota. Bez soplíka, kašla, bolestí ušiek alebo bruška, s inak dobrou náladou, len taká tichšia je veverka a nešije sebou tak ako inokedy, ale zvláda to bez plaču, lebo je to naša malá Xena bojovníčka," napísala Monika Beňová na Instagram fanúšikom.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Monika Beňová (@monicabenova)

Okamžite sa strhla debata o tom, čo môže byť príčinou. Pomerne výrazná zhoda nastala potom, čo Beňová priznala, že v utorok bola Lea na očkovaní proti rotavírusom, pre ktoré sa rozhodla dobrovoľne. Horúčka totiž nastúpila vo štvrtok a mamičky dobre poznajú, že aj takto sa prejavuje reakcia po vakcinovaní, pokojne aj s odstupom pár dní. Podľa fotky, ale aj videa, ktoré Beňová pridala na Instagram, ale rozhodne nepôjde o nič vážne a ani to zbytočne nedramatizuje, čo je zrejme najlepší prístup pre takú pohodovú mamu, akou sa europoslankyňa snaží byť.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie