Jasno
13°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Rytmus v siedmom nebi! Všetkým padla sánka, hoci to najprv vyzeralo na TRAPAS!
Zdielať na

Rytmus v siedmom nebi! Všetkým padla sánka, hoci to najprv vyzeralo na TRAPAS!

Archívna reportáž

Bude to pomaly tridsať rokov, čo sa na slovenskej hiphopovej scéne objavilo meno Patrik Vrbovský. Či skôr Metamorfolord, ako znelo jeho prvé umelecké meno. Chlapec z Piešťan mal 15 rokov, nie práve ideálne zázemie, ale veľký sen. Nikdy sa ho nevzdal a dosiahol maximum. Teraz si môže Rytmus užívať slávu a peniaze, on ale naďalej tvorí, a občas ho samého prekvapí, kde všade sa jeho tvorba vyskytne.

Môže si človek myslieť o rape, hiphope a jeho protagonistoch všeličo, faktom ale je, že sú to práve oni, ktorí akutálne vedú v svetových rebríčkoch zárobkov, hoci je reč najmä o amerických raperoch. U nás to, pochopiteľne, nie je až také bombastické, ale čo sa týka okázalosti a zárobkov, ani naši najlepší raperi sa nemôžu sťažovať. Či už je reč o Majkovi Spiritovi, Separovi, Kalim, Vecovi, Sime a ďalších, no tak trochu nad všetkými čnie Rytmus. Azda aj preto, že svoje úspechy rád prezentuje.

Aktuálne sa pochválil skutočne nečakaným úspechom, ako to tak možno nazvať. Samému mu zrejme vypadli oči z jamôk, keď zoskupenie Kontrafakt spomenuli v svetoznámej šou Jimmyho Fallona, ktorého sledujú milióny ľudí, keďže máva tých najexkluzívnejších hostí a svojimi otázkami dokáže prekvapiť, no najmä skutočne pobaviť.

Pozrite si celú ukážku zo Show Jimmyho Fallona:

Jimmy Fallon máva vo svojej šou pravidelne rubriku "Toto si nepúšťajte", kde prehrá divákom ukážky zo skutočne neveľmi vydarených skladieb. Chystal sa práve začať rubriku istým ukrajinským raperom, keď si zrazu jeho hosť spomenul, že člen kapely The Roots, basák Mark Kelley, hral niekedy s kapelou z východného bloku a myslel si, že to bolo ukrajinské zoskupenie. Mark ho ale opravil a povedal, že to bolo na Slovensku. Na otázku Jimmyho Fallona, ako sa kapela volala, celkom bez váhania odpovedal: "Kontrafakt". Jimmy pochopiteľne netušil, o čom je reč a považoval účinkovanie v nejakej slovenskej kapele za ohromne zábavné, ale, našťastie, ako povedal "v rubrike Toto si nepúšťajte už nemali miesto na ďalšiu ukážku".

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa @rytmusking

Mark sa ale zjavne za svoju spoluprácu s Kontrafaktom nehanbil a pokus Jimmyho spraviť si z toho žart nepadol na úrodnú pôdu. A tak sa Rytmus mohol na Instagrame hrdo pochváliť týmto "svetovým úspechom", keď sa názov jeho zoskupenia dostal až do takej slávnej šou. "Wow, ten pocit keď niečo, čo si budoval sa objaví v Jimmy Fallon Show, ufffff! Málokto vie, že basák z most legendery group The Roots, Mark Kelley, hral s nami KF Bozk na rozlúčku tour," upresnil Patrik, o čom vlastne Mark hovoril. A ako je zrejmé z komentárov, "hlavy vybuchli" aj jeho kolegom zo sveta hiphopu, okamžite lajkovali a srdiečka pridávali napríklad aj Tina, Majk Spirit či Sima. Rytmus v ďalšom príspevku pripomenul, prečo si vlastne mohli dnes už hviezdneho basáka dovoliť: "Haluz je to, že keď bol 2008 Mark na Slovensku, tak bol chudobný muzikant. Keď som mu dal moje mikiny, tak mal slzy šťastia a tešil sa ako malé decko. O pár rokov sa dostal do legendárnej kapely The Roots, kde hrávaju v show Jimmyho Fallona a zarába desaťtisíce týždenne".

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa @rytmusking

Súvisiace články

Najčítanejšie