Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Vášeň pre vodné športy sa mu stala osudnou! Seriálová hviezda zomrela pri kiteboardingu
Zdielať na

Vášeň pre vodné športy sa mu stala osudnou! Seriálová hviezda zomrela pri kiteboardingu

Zdroj: Reprofoto/Uddn.com

Hovorí sa, že je šťastie, ako človek odíde zo sveta pri tom, čo má najradšej. V tomto ohľade sa to hercovi Cliffovi Simonovi zrejme splnilo, no určite ani on, ani jeho blízki nečakali, že to bude tak skoro. Juhoafrický herec mal len 58 rokov a bol v absolútne skvelej fyzickej forme. No jeho milované vodné športy sa mu stali osudnými.

Každý, kto pozeral už pomaly kultový seriál Hviezda brána, teda Stargate, si okamžite pri mene zlosyna Ba'ala vybaví tvár príťažlivého herca s uhrančivým pohľadom. Hoci Cliff Simon(†58) nikdy nezažiaril vo filmových trhákoch, rola v Hviezdnej bráne ho spravila nesmrteľným. Žiaľ, len na televíznych obrazovkách. Jeho život vyhasol pred pár dňami v Kalifornii, keď si užíval kiteboarding.

Jazda na vode na doske ťahanej lanom patrila medzi mnohé záľuby zosnulého herca, ktorý obľuboval práve vodné športy. V roku 1984 sa dokonca kvalifikoval ako plavec aj na olympiádu v Los Angeles. Práve vo vode ale napokon našiel smrť, ako informovala jeho manželka Colette.

Pripomeňte si Cliffove scény zo seriálu SG1:

Zdrvená Colette, ktorá bola Cliffovou manželkou celých 28 rokov, no deti nikdy nemali, zverejnila srdcervúci status na Facebooku. "Priateľom, rodine a fanúšikom, s nepredstaviteľne zlomeným srdcom s vami zdieľam správu, že môj milovaný manžel, Cliff Simon, zomrel v utorok, 9. marca, o 12:30. Bol na pláži Topanga v Kalifornii a nešťastne zomrel po tragickej nehode pri kiteboardingu. Väčšina z vás ho pozná ako zloducha, ktorého ste s láskou nenávideli, Ba'ala z Hviezdnej brány. Ale ako hovoril - 'herectvo je moja práca, je to len časť toho, kto som'," znie časť zo smutnej správy. Cliff bol skutočne všestranne založený, ako ďalej píše smútiaca vdova: " Skutočný originál, dobrodruh, námorník, plavec, tanečník, herec, autor. Dnes po ňom ostáva na tejto Zemi prázdna diera. Toľkí ho milovali, že sa to ani nedá vypovedať, mal úžasný dopad na mnoho životov".

To Friends, family and fans, It is with unimaginable heartbreak that I am sharing with you, that my beloved husband,...

Uverejnil používateľ Cliff Simon Štvrtok 11. marca 2021

Cliff začal hereckú kariéru malou rolou v seriáli Vtierka Castle, objavil sa vo viacerých dieloch seriálu NCIS, či 24 hodín, no jeho postavu v Hviezdnej bráne nikdy žiadna iná úloha neprekonala. Spomienku mu venovali aj kolegovia zo Stargate, či už Amanda Tapping, teda seriálová Samantha Carter, alebo Christopher Judge, predstavitel Teal'ca, či Michael Shanks, alias doktor Daniel Jackson: "Rovnako, ako mnohých z vás, aj mňa veľmi zasiahla tragická smrť Cliffa Simona. Nesmierne sa mu darilo vo všetkom, čo vyskúšal a ja som mal šťastie, že som ho mohol nazývať priateľom. Nikdy som nestretol človeka, ktorý by žil tak naplno, ako Cliff".

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie