Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Tak predsa sa sťahuje! Dominika Gottová odchádza do Fínska a nevylučuje liečenie!
Zdielať na

Tak predsa sa sťahuje! Dominika Gottová odchádza do Fínska a nevylučuje liečenie!

Archívna reportáž

Jedna zlá správa za druhou poznačila život Dominiky Gottovej v ostatných mesiacoch. Smrť otca, rozchod s manželom, pokus o nový život v Česku, prieky s macochou, problémy s alkoholom aj s bývaním, strata práce pre pandémiu, údajný pokus o samovraždu, zdravotné problémy a napokon, 85-ročná mama chorá na covid-19. Azda sa nie je ani čomu čudovať, že sa napokon predsa len rozhodla Dominika od toho všetkého ujsť. Len či správnym smerom.

Pre Dominiku Gottovú (47) nastala v týchto dňoch opäť zmena v živote, píše portál Ahaonline.cz. Konečne odletela do Helsínk, kde si má prevziať spolu s manželom Timom Tolkkim (54) sociálny byt od štátu. Čaká ich ale ešte vybavovanie úradných formalít spojených s jeho pridelením. V Prahe zanechala svoju chorú mamu, ktorá sa nakazila covidom napriek tomu, že bola zaočkovaná prvou vakcínou z dvoch, ktoré sú odporúčané na ochranu pred týmto nebezpečným vírusom.

Dominika očividne nie je v poslednom čase na tom zdravotne dobre. Jej tvár je čoraz nafúknutejšia, čo môže súvisieť s alkoholom a liekmi, ktoré užíva. Na nedávnom vyšetrení jej zistili vysoký krvný tlak a problémy s pečeňou. Ona tvrdí, že to súvisí s cukrovkou, na ktorú už dlhšie trpí. Lekári jej odporúčali liečenie v Prahe, ale odmietla ich preto, že sa chystala do Helsínk. "Ak, tak nastúpim na liečenie v Helsinkách. Už to tam poznám," povedala časopisu Aha! s tým, že sa jedná o liečenie jej psychických problémov. "Nehrá v tom rolu alkohol, nie som na ňom už závislá," dôrazne tvrdí.

Slušný príjem mala Dominika z knihy o jej otcovi:

​Do Prahy sa ale plánuje vrátiť. Zatiaľ si tam ponechala aj nájomný byt, kde má svoje osobné veci. Tie si pôjde zobrať až vtedy, keď sa definitívne rozhodne pre život s manželom v Helsinkách a postaví sa tam na vlastné nohy. Aj keď má Prahu rada a žije tam v domove pre seniorov aj jej mama, neustála pozornosť médií a ľudí ju vraj veľmi unavuje a psychicky zaťažuje. Navyše nemá žiadnu prácu a tým ani peniaze na živobytie. Nejaké financie síce získala za predaj knihy o slávnom otcovi Karlovi Gottovi, ale tie sa rýchlo míňajú. Ostáva jej len príjem z článkov v bulvárnych časopisov, ako priznala. Tu ale vzniká začarovaný kruh nechcenej pozornosti a zrejme inak, ako odchodom, to nevie vyriešiť.

​Bohémsky život, ktorý viedla spolu so svojim manželom, známym bývalým gitaristom fínskej metalovej skupiny Stratovarius, zanechal na oboch neblahé stopy. Nielenže ich pripravil o peniaze, ale aj o zdravie. Psychicky chorý Tim stiahol so sebou aj Dominiku. Obaja okrem liekov pili hojne alkohol a brali drogy. Je veľmi riskantné, aby spolu opäť začali žiť. Už počas ich vlaňajšieho novembrového stretnutia sa vraj Dominika opila natoľko, že chcela vyskočiť z okna, ako priznala. Napriek tomu zrejme nevidí inú lepšiu voľbu ako bývať s ním v Helsinkách. Ako sa hovorí "za peníze v Praze dům" a tie dcéra Gotta žiaľ nemá.

Súvisiace články

Najčítanejšie