Jasno
20°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Celebrity sa búria voči opatreniam! Burcujú na protestoch, porušujú pravidlá!
Zdielať na

Celebrity sa búria voči opatreniam! Burcujú na protestoch, porušujú pravidlá!

Archívna reportáž

Zatiaľ čo na Slovensku je relatívny pokoj, v susednej Českej republike sa ľudia pravidelne búria proti vládnym reštrikciám v súvislosti s covidom. Volia rôzne druhy protestov a pridávajú sa k nim aj niektorí známi umelci. Tí patria medzi najviac postihnutých reštrikciami kvôli zatvoreným divadlám, koncertným miestnostiam a iným prevádzkam. Veľkými rebelmi v tomto smere sú spevák Daniel Hůlka, hudobníci Janek Ledecký, Daniel Landa a zo žien najmä speváčka Ilona Csáková.

V rámci iniciatívy Chcípl PES, čo má byť vtipná narážka na oficiálnu skratku protiepidemického systému, vymysleli  nový spôsob, ako napriek vládnym nariadeniam otvoriť reštaurácie a prevádzky. Majiteľ istej pražskej reštaurácie sa stal symbolom tohto vzdoru a svoju prevádzku má otvorenú, píše portál Expres.cz. Kto podpíše petíciu, môže dovnútra ako člen. A ako vyzerá, má podporu aj medzi známymi osobnosťami. 

Rebelantský podnik pravidelne navštevuje nielen Felix Slováček, ale aj spevák Daniel Hůlka. "Podporujeme iniciatívu Chcípl PES a otvorenú reštauráciu Šeberák. Majte pekný víkend," pridala muzikálová hviezda k fotke so zdvihnutým pollitrákom piva v ruke na sociálnej sieti.​

​Spevák Hůlka je pravidelným rečníkom aj na protivládnych a protirúškových demonštráciách. Tých sa zúčastňuje aj speváčka Ilona Csáková. "Zásadne neveríme v to, čo nám naša vláda predvádza a že ich k týmto skutkom vedú len humánne pohnútky. Nikdy dobrovoľne nevstúpime do otroctva a pôjdeme podporiť ďalšie zhromaždenia a manifestácie, ktorých bude iste pribúdať," vyjadruje svoju nevôľu speváčka. Na demonštráciách možno vidieť aj Daniela Landu, organizátora petície pod názvom Blanický manifest, ktorá má slúžiť ako doklad občianskej nespokojnosti z ukrajovania slobôd. Podobné názory verejne vyjadruje aj hudobník Janek Ledecký, ktorý má za sebou naťahovačky pre nelegálny koncert.

Uverejnil používateľ Daniel Hůlka - Oficiální Sobota 13. februára 2021

Nie každá známa osobnosť má potrebu zúčastňovať sa priamo na protestoch, aj keď s nimi súhlasí. Nespokojná so situáciou bez možnosti koncertovania je aj Bára Basiková. Hľadá si zo zúfalstva rôzne brigády kvôli nedostatku financií, pričom musela absolvovať už vyše 45 testov na covid. Pred časom sa o covide ako o "blbej chrípke" vyjadrila aj Lucie Bílá. Hudobník Felix Slováček zvolil tichú formu protestu. Aj on vraj chodí do spomínanej pražskej reštaurácie, kde má aj pracovné stretnutia, ale nikde sa tým nechváli. Pristihli ho tam novinári. Názory obyčajných ľudí na protesty umelcov sa líšia, na sociálnych sieťach ich však podľa reakcií mnohí podporujú.

Súvisiace články

Najčítanejšie