Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zúfalá česká speváčka absolvovala už 45 testov na covid, je bez peňazí a stále si nevie nájsť prácu!
Zdielať na

Zúfalá česká speváčka absolvovala už 45 testov na covid, je bez peňazí a stále si nevie nájsť prácu!

Zdroj: Instagram/BB

Po takmer roku od začiatku pandémie a prísnym opatreniam už mnohým dochádza trpezlivosť. Predovšetkým tým, ktorí stratili možnosť podnikať či pracovať v niektorej z oblastí, ktoré najviac zasiahli vládne reštrikcie. A nie je ich málo. Od cestovného ruchu, stravovacích a hotelových zariadení, aquaparkov, letectva až po oblasť kultúry. Mnohí umelci trpia, že nemôžu účinkovať a sú medzi nimi prekvapivo aj naozaj slávne mená. Posťažovala sa aj zúfalá česká speváčka Bára Basiková.

Jej meno je známe na českej hudobnej scéne už od osemdesiatych rokov. Bez jej účasti sa takmer nikdy nezaobišla žiadna väčšia televízna hudobná show či súťaž. Postavou drobná, no v hrdle s veľkým hlasom dokázala Bára Basiková (57) vždy zaujať. Teraz ale svoje umenie nemôže predviesť nikomu. Vládne reštrikcie jej už niekoľko mesiacov znemožňujú živiť sa spevom tak, ako sa jej to darilo po celý doterajší profesionálny život a dostala sa do prekérnej situácie, píše portál Blesk.cz.

Basiková priam zúfalo hľadá iné možnosti zárobku, nič našetrené totiž už nemá. "Babička ma vždy nabádala, aby som mala nejakú finančnú rezervu. Ale babi, čo by sa tak asi mohlo stať, že by som nemohla spievať? Takže ja som si málo šetrila, a teraz to mám," priznáva speváčka zlú finančnú situáciu na svojom blogu.

Pripomeňte si jeden z najväčších Basikovej hitov:

Odkedy sa zrušili verejné podujatia vrátane koncertov, Basiková zobrala brigádu aspoň pre nejaký zárobok na pošte ako doručovateľka, v lekárni vybaľovala tovar, či prezliekala posteľnú bielizeň v domove pre seniorov. Počas druhej vlny pandémie sa jej našťastie podarilo účinkovať v televíznej šou. Za jeden deň nakrúcania dostávala najmenej päťtisíc eur. Tie časy sú už ale preč a Bára, ako sa priznala, šetriť veľmi nedokáže. To, že nemá našetrené, sa jej ale momentálne veľmi vypomstilo. Blesku prezradila, že jej finančne museli pomôcť jej dospelé dcéry.

​Na svojom blogu po vlastnej zlej skúsenosti dala svojim priaznivcom Basiková dobrú radu s miernou nadsázkou: "Ľudia, musíte mať proste poriadne našetrené! Pár miliónov aspoň. Potom vás nič nezaskočí". Speváčka teraz musí hľadať iné pracovné príležitosti, ako si zarobiť. "Pracovať chcem a musím, tak chodím na rôzne pohovory so žiadosťou o pracovný pomer. Bola som v dojčenskom ústave, v detskom domove a v dennom stacionári pre mentálne a telesne postihnutých," priznala s dodatkom, že už aj preto už musela absolvovať až 45 testov na covid. "Pripadám si ako zviera v klietke. Možno už aj tak vyzerám. A je mi to jedno," tvrdí rezignovane známa speváčka, ktorá sa svojimi názormi radí od začiatku k ľuďom, ktorí pandémiu a hrozbu koronavírusu zľahčujú. Sama ho prekonala vraj úplne bez príznakov.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie