Oblačno
19°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Veľké víťazstvo Meghan! Priznala ale, že tento úspech má trpkú príchuť
Zdielať na

Veľké víťazstvo Meghan! Priznala ale, že tento úspech má trpkú príchuť

Archívna reportáž

Vojvodkyňa zo Sussexu sa dočkala dôležitého víťazstva. Po takmer dvojročnom súdnom boji, v ktorom žalovala mediálny dom Associated Newspapares Ltd za zverejnenie ručne písaného listu jej otcovi v roku 2019, súd uznal, že boli porušené nielen jej autorské práva, ale aj právo na ochranu súkromia. V liste, ktorý napísala otcovi v roku 2018 iba štyri mesiace po veľkolepej svadbe s princom Harrym, na ktorú nebol pozvaný, ho okrem iného obviňovala z bolesti, ktorú jej spôsobil zverejňovaním súkromných záležitostí pred médiami. Podarený otecko však aj tento list poslal médiám, čím spôsobil svojej dcére a kráľovskej rodine ešte väčšiu ujmu.

Podľa informácii denníka The Sun sa Meghan Markle dočkala víťazstva na najvyššom súde v ostro sledovanom súdnom procese so spoločnosťou Associated Newspapers Ltd. Toto víťazstvo sa však dá aj podľa slov samotnej vojvodkyne opísať ako trpké, keďže nepríjemnosti, ktoré jej otec a spomínaný denník spôsobil majú podľa nej pretrvávajúce následky na jej rodinnom živote.

Po tom, ako najvyšší súd vydal v prípade rozsudok padol kameň zo srdca nielen samotnej Meghan, ale aj jej manželovi a matke Dorii. Tým Meghan vo svojom vyhlásení špeciálne poďakovala za podporu počas dlhých rokov súdnych ťahaníc. "Pre mňa a pre mnohých iných to bol skutočný život, ktorý sme žili, naozajstné vzťahy a naozajstný smútok, ktorý som prežívala," priblížila vo oficiálnom vyhlásení svoje pocity z horkosladkého víťazstva. V konečnom dôsledku to bol práve jej otec, ktorý vlastnej dcére a jej rodine dlhoročnú bolesť svojím nezodpovedným konaním spôsobil.

Meghan sa musela od začiatku vyrovnávať s neustálym porovnávaním s Kate Middleton a najmä s nepriazňou mnohých Britov, ktorá vyvrcholila po neslávne známom Megxite:

​"Škody, ktoré napáchali ma hlboko zasiahli. Ale dnes sme týmto víťazstvom v oblasti súkromia a autorských práv vyhrali všetci. Zdieľam toto víťazstvo s každým z vás - pretože všetci si zaslúžime spravodlivosť a pravdu a lepšie zaobchádzanie. Chcem osobitne poďakovať môjmu manželovi, mojej matke a právnemu tímu, a najmä právnej zástupkyni Jenny Afii za jej neutíchajúcu podporu počas celého tohto procesu," znejú slova vďaky a zadosťučinenia v jej vyhlásení bezprostredne po vyhlásení rozsudku. Taktiež sa relatívne ostro vyjadrila na adresu médií, ktoré nepriamo obvinila zo šírenia dezinformácií.

Fanúšikovia Meghan sa radujú z jej víťazstva aj na sociálnej sieťach:

Sudca najvyššieho súdu Warby taktiež potvrdil, že zverejnenie listu porušilo autorské práva vojvodkyne. Podľa jeho slov magazín Mail on Sunday „okopíroval veľkú a dôležitú časť pôvodného literárneho obsahu diela“. Avšak, podľa očakávaní sa spoločnosť Associated Newspapers Ltd. proti rozsudku odvolala. "Sme veľmi prekvapení dnešným rozsudkom a sme sklamaní, že súd odmietol vypočuť všetky dôkazy a ​​zhodnotiť na verejnom pojednávaní v ich plnom rozsahu," dodal hovorca ANL ako dôvod odvolania sa proti rozsudku. Meghan však výsledok súdu určite motivuje k ďalším "rozrobeným" súdnym procesom s britskými denníkmi, ktoré jej reputáciu počas rokov značne poškodili.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie