Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Jasmina priznáva: Kopa hračiek nehrozí! Synovi vyberá radšej TAKÉTO zábavky!
Zdielať na

Jasmina priznáva: Kopa hračiek nehrozí! Synovi vyberá radšej TAKÉTO zábavky!

Archívna reportáž

Práve vo chvíli, keď sa Rytmus pochválil videjkami svojho syna Sanela, podľa ktorých vie byť poriadne odviazaný tanečník či muzikant, prišla Jasmina s presným opakom. Svojho chlapčeka ukázala svetu ako hĺbavého individualistu, ktorý má rád aj chvíľky osamote, bez pozornosti rodičov. A to je zrejme ideálna kombinácia predstavy všestranného dieťaťa.

Hoci má Sanel Vrbovský len rok a pol, mnohí mu už tipujú aspoň o pol roka viac, čomu sa ale nedá čudovať. Jednak je to už "kus chlapa", ktorý naozaj pekne narástol, ale je skutočne aj veľmi šikovný, čo dokazuje v podstate od narodenia, keď dosahoval všetký vývinové méty dokonalo tabuľkovo, či azda ešte v predstihu.

Aj prevaľovanie, štvornožkovanie a chôdza prišli skoro a tak si môže Sanel aktuálne už len zlepšovať pohybové schopnosti napríklad tancom. Tým sa pochválil jeho otec Patrik, ktorý nepochybne tajne dúfa, že jeho syn bude mať po ňom kladný vzťah k hudbe a tancu. 

Patrik a Jasmina sa skutočne našli v úlohe rodičov:

​To sa iste páči aj Jasmine, no ako azda každá mama, aj ona by rada videla v synovi všestranného "génia". "u sa tvorí jedna osobnosť.  "Toto miesto som vytvorila pre Sanela a podľa toho koľko času tam trávi, mám pocit, že ho má naozaj rad," napísala k fotke obývačky, v ktorej vyhradili značnú časť pre synčeka. A treba uznať, že Jasmina ju zaradila veľmi vkusne a najmä účelne. "Toto miesto som zámerne ladila do pastelových farieb, pretože tie vo mne vyvolávajú pokoj, verím, že to na neho vplýva podobne. Priznám sa, že keď vidím v obchodoch všetky tie sýto zelené, červené, modré, žlté veci mám z toho chaos, aj keď viem, že aj tieto 'kolotoče' majú svoje opodstatnenie," povedala celkom jasne, čím sa riadi pri výbere vecí pre syna.

Ak by niekto čakal, že vzhľadom k takmer neobmedzeným zdrojom, čo sa týka možností nakupovať hračky, bude mať Sanel všetko, čo je na trhu, veľmi by sa mýlil. "Čo sa hračiek týka, snažím sa od malinka namiesto milión malých voliť radšej pár multifunkčných," vysvetlila preferencie, ktoré sú zjavné aj z fotky. Manipulačný domček, kreatívny stolček, alebo viacúčelová hojdačka doplnená o plošinu - všetko veci s nádychom montessori odporúčané pre psychomotorický rozvoj dieťaťa.

​"Sanela nechávam hrávať sa samého minimálne rovnako tak dlho, ako sa hráva s nami, pretože som vždy túžila, aby vedel sedieť pri veciach sám a mám pocit, že si to tak nejak aj vyžaduje. Skúma, bada, skúša, zisťuje," načrtla charakter svojho syna a iste jej nejedna mamička, ktorej dieťa sa od nej nepohne a vyžaduje neustálu pozornosť, závidí. No rovnako ako dospelí, aj deti majú už od malička rôzne osobnosti a je to úplne v poriadku. Vrbovskí ale mali zjavne šťastie na všestranného chlapčeka, no niet pochýb, že podnetné prostredie a milujúci rodičia sú ten najlepší impulz pre jeho ďalší vývoj.

Súvisiace články

Najčítanejšie