Jasno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Vémola to už prestrelil! Vlna kritiky za jeho ďalší exotický prírastok do ZOO!
Zdielať na

Vémola to už prestrelil! Vlna kritiky za jeho ďalší exotický prírastok do ZOO!

Archívna reportáž

Láska hory prenáša a veľakrát ľudí prinúti zmeniť svoje zásady, aj názory. Na tom nie je nič zlé, napokon, je ideálne, ak sa človek dokáže vekom a vplyvom prostredia meniť k lepšiemu. Avšak fanúšikovia páriku milujúceho okázalý luxus, ktorý majú v záľube pravidelne predostierať svetu, si opäť našli dôvod na výčitky. Niektorým sa nepáči, ako sa zo športovca a vyzývavej playmate stali zberatelia exotických zvierat, ktoré chovajú priamo vo svojom vyblýskanom dome zvanom Vémoland.

MMA zápasník Karlos Vémola (35) a jeho snúbenica Lela (31) sa na sociálnej sieti pochválili novým krokodílím prírastkom. Okrem levice, žralokov či korytnačiek sa budú rodičia malej Lilinky starať nielen o jedného, ale rovno o ďalších dvoch dravých tvorov. Blondínka sa pritom iba pred niekoľkými mesiacmi sťažovala, aká náročná je starostlivosť o Karlosovu ZOO v čase, keď je zápasník mimo ich domov.

Samozvaný český "Terminátor"  sa na Instagrame pochválil novým exotickým prírastkom do jeho súkromnej zoologickej záhrady, ktorú si založil priamo vo vlastnom dome v českých Měchenicích, Zdieľal hneď niekoľko fotografií a taktiež videí s obrovskými obojživelníkmi a fanúšikov poprosil, aby mu pomohli výberom ich mena. "Noví členovia rodiny. Nejaké návrhy na mená pre dievča vs chlapec?" napísal k "selfíčku", na ktorého pozadí sa vynímal ohromný plaz.

Karlosovi sebavodmie nikdy nechýbalo, v ringu by si vedel predstaviť aj slávneho írskeho šampióna Connora McGregora:

Fanúšukovia nelenili a sypali mená jedno za druhým, niektorí sa inšpirovali známym príbehom o krokodílovi Dundee, iný dokonca navrhol meno jeho slovenského soka v klietke, Attilu Végha. Našiel sa však aj fanúšik, ktorý stavil na klasiku a šupinatým tvorom by dal mená ako Vašek a Eva. Jedným z návrhov vôbec neprekvapila ani samotná Lela, tej by sa samozrejme najviac páčilo, keby sa pár krokodílov volal Lela a Karlito.

Avšak jej Karlito sa nevyhol ani ostrej kritike od ľudí, ktoré by exotické zvieratá videli najradšej vo voľnej prírode, alebo aspoň v rukách profesionálnych chovateľov. "Chudáci zvieratá," reagovala istá fanúšička, iná sa pridala: "Ježiš, prečo? Čo si týmto dokazujete?" V komentároch sa našli aj také, ktoré by najradšej na Karlosa pohnali ochrancov zvierat. Vlna kritiky sa na neho spustila pritom už v koncom roka 2020, keď si zobral do opatery mladučkú levicu Elzu. Karlos vtedy tvrdil, že bola exotická šelma nájdená opustená pri smetných košoch, avšak tomuto príbehu iba málokto uveril. Neskôr príbeh o Elze upravil a tvrdil, že sa o ňu stará iba dočasne, kým si jej skutočná majiteľka nevybuduje vhodné priestory na chov tohoto majestátneho no divokého tvora. Pravdu vie však iba Karlos, a tak je osud zvierat a tiež bezpečie jeho rodiny najmä v jeho rukách.

Súvisiace články

Najčítanejšie