Oblačno
19°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Hviezdny herec hrdo hlási: Z môjho brata je už krásna sestra!
Zdielať na

Hviezdny herec hrdo hlási: Z môjho brata je už krásna sestra!

Archívne video

Je jednou z najväčších hviezd, aké dalo Čile svetu filmu, hoci hrá väčšinou Mexičanov. Zažiaril v seriáloch Narcos, Hra o tróny a aktuálne v Mandalorianovi, ale aj vo filme Wonder Woman 1984 či Kingsman: Zlatý kruh. Pedro Pascal má ale pestrý aj skutočný život - z Čile emigroval s rodičmi ešte ako chlapec do Dánska, neskôr do USA. A skutočne dúhové farby pridáva príbehu jeho brat, ktorý je už aktuálne jeho sestra.

Pedro Pascal sa dokázal vypracovať na hollywoodsku hviezdu prvej kategórie. Oveľa menej známa jej jeho sestra Lux (28), ktorá sa taktiež živí herectvom v Chile, momentálne ale študuje herectvo na slávnej Juilliard School v New Yorku. Pravdou ale je, že donedávna bola Pascalov brat, teraz sa po hormonálnej liečbe stala ženou, po čom ako transgender dlhšie túžila. Pedro jej na svojom Instagrame vyjadril podporu.

Zrejme práve Lux bola hlavným dôvodom, prečo sa Pascal tak angažoval v rámci boja za LGBT a práva menšín. Chile, kde sa slávny herec narodil a časť života aj prežil, je krajinou, v ktorej je väčšina obyvateľstva silne veriaca. Držia sa tradícií a na zmenu pohlavia pozerajú ako na niečo neprípustné a amorálne. "Preto potrebujeme trans aktivistov, ktorí sú dobrí, chytrí, informovaní, a ktorí môžu byť silnými hlasmi proti transfóbii, homofóbii a rasizmu," vyjadrila Lux svoje presvedčenie v rozhovore pre čilský časopis Revista Ya, kde jej fotografiu umiestnili aj na obálku.

Pozrite si scény s Pedrom z megaúspešného seriálu Hra o tróny:

A práve túto obálku zverejnil Pedro Pascal na svojom Instragrame a pridal k nej vetu: "Moje sestra, moje srdce, naša Lux". S hrdosťou jej tak vyjadril svoju súrodeneckú lásku. "Je prekrásna," reagovala hneď herečka Gal Gadot, hviezda z Wonder Woman. V skutočnosti sa ale Lux necítila nikdy byť ani žena, ktorou je teraz, ale ani ako muž, čo bolo pohlavie s akým prišla na svet a donedávna žila. Až časom si vraj uvedomila, že byť ženou je pre ňu výhodnejšia alternatíva. "Pohyb po svete je pre ženu omnoho jednoduchší. Stále sa ale zasadzujem o to, aby nebinárne osoby mali v spoločnosti svoj priestor," vyjadrila v rozhovore svoje presvedčenie.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Pedro Pascal he/him (@pascalispunk)

Transgender Lux dúfa, že svojou otvorenou spoveďou pozitívne podporí čilskú transkomunitu a slávne meno brata jej k tomu dopomôže. Prezradila, že hormonálnu liečbu začala podstupovať od júna minulého roku. "Moja premena na ženu bola niečím veľmi prirodzeným pre celú moju rodinu. Bolo to presne to, čo všetci očakávali, že sa stane," vyznala sa Lux. Brat Pedro bol dôležitou súčasťou jej premeny. "Bol mojím sprievodcom. A bol tiež jednou z prvých osôb, ktorí mi dali návod, ako začať formovať svoju vlastnú identitu," s uznaním kvitovala Lux jeho angažovanie sa pre ňu v tejto chúlostivej a citlivej záležitosti.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Revista Ya (@revista_ya)

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie