Jasno
33°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Čistá provokácia?! Slávny herec si odmietol nasadiť rúško, vyhodili ho preto z obchodu!
Zdielať na

Čistá provokácia?! Slávny herec si odmietol nasadiť rúško, vyhodili ho preto z obchodu!

Archívna reportáž

V súčasnej dobe covidovej je nosenie rúšok veľkou témou nielen u nás, ale aj v USA. Väčšina celebrít ide verejnosti príkladom a motivujú ich k noseniu tejto jednoduchej forme ochrany pred šírením nákazy. Mimoriadnu vlnu záujmu tam preto vyvolala správa, ako pre odmietnutie prekryť si tvár rúškom vyhodili z obchodu v Los Angeles dokonca aj takú filmovú hviezdu akou je Bruce Willis (65).

Nevedno, či chcel svojím rebelantským správaním hviezdny akčný hrdina vyjadriť svoj osobný postoj k prísnym opatreniam, alebo bol jednoducho len v zlej nálade.  V Los Angeles, kde Bruce Willis žije, je situácia kvôli veľkému nárastu počtu osôb postihnutých infekciou koronavírusu, veľmi napätá, a tak sa jeho gesto nestretlo s veľkým pochopením, píše portál Page Six.

Ešte na začiatku vypuknutia pandémie mal herec pred koronavírusom veľký rešpekt. Spoločne so svojou bývalou manželkou Demi Moore a ich dcérami sa vtedy uzavrel v ich vidieckom sídle v Idaho. Pravdepodobne najmä kvôli tomu, aby neohrozil svoje malé deti zo súčasného manželstva, ktoré zostali pod ochranou mamy v Los Angeles. Odvtedy sa asi jeho názor na nebezpečenstvo vírusu zmenil, keď zrazu chodí nebojácne po tomto veľkomeste bez rúška. Zabúda však pritom na nevôľu ostatných obyvateľov, ktorí majú z ochorenia stále veľký strach.

Bruceovi Willisovi to ide aj na koncertných pódiách:

"Ľudia boli hrozne naštvaní, že nemá rúško. Na krku mal šatku, ale odmietol si ňou zakryť tvár," komentovala nepríjemnú situáciu jedna z  osôb prítomných v obchode, kde sa pohyboval herec bez prekrytia tváre. Po mnohých negatívnych reakciách na túto informáciu, najmä preto, že Willis tým vlastne nerešpektoval aj úradné nariadenie, keď na upozornenie zamestnanca obchodu ho radšej okamžite bez slova opustil, sa herec rozhodol zareagovať sebakriticky. "Bola to chyba v úsudku. Dodržujte opatrenia a pokračujte v nosení rúšok," poslal odkaz svetu cez portál People. Pravdepodobne si uvedomil, že táto médiami šírená aféra mu môže uškodiť a volil preto zmierlivý tón na ospravedlnenie sa. Medzi ľuďmi sa už však začali šíriť dohady, že patrí medzi "antirúškarov", čo je zjavne novodobá forma nesúhlasu s opatreniami.

​Nosenie ochranných masiek na zabránenie šírenia covidu-19 sa stalo v USA aj akýmsi symbolom politického postoja. Často sa v súčasnosti dostávajú prívrženci dvoch hlavných strán, demokratickej na čele s novým prezidentom Bidenom, a republikánskej na čele s Trumpom, do vzájomného konfliktu. V minulosti sa Willis prikláňal na stranu republikánov, najmä vo voľbách v roku 2000, keď podporoval George W. Busha. V týchto voľbách sa nevyjadroval, aký postoj zaujíma ku kandidatúre Trumpa. Ten sa neraz vyjadril, že nosenie rúšok považuje za obmedzenie osobnej slobody. Willis sa však vraj kdesi objavil s červenou šiltovkou, symbolom NAGA, hnutím na podporu Trumpa, čo by mohlo byť dielikom do skladačky jeho názorového pozadia.

Súvisiace články

Najčítanejšie